Obavijesti

News

Komentari 542

Incident u školi: Roditelji tuže učenika koji im je udario kćer

Incident u školi: Roditelji tuže učenika koji im je udario kćer
1

U jednom trenutku me udario šakom u prsa, zatim me nabio u zid i ja sam pala na pod. U padu sam ga uhvatila za ruku i uspjela ogrepsti, govori učenica Ivona Rosić

VIDEO

Incident između dvoje učenika četvrtog razreda III. Gimnazije u Osijeku koji se dogodio 21. siječnja ove godine umjesto isprike jedno drugom završiti će na Prekršajnom sudu. Naime, dvoje učenika, mladić (17) i djevojka (18) posvađali su se oko utičnice za struju. 

- Ja sam bila dežurna taj dan i otišla sam na prvi kat gdje sam zatekla svog razrednog kolegu koji je sjedio na mom mjestu. Rekla sam mu da ide kat niže jer on nije dežuran. Nije htio već mi je rekao da mora uključiti u struju svoj laptop, rekla sam mu da to može uraditi i dolje. On je odbio i ja sam mu isključila punjač s namjerom da uključim punjač svog mobitela, on ga je isključio i uključio punjač laptopa usput mi prijeteći. Otišla sam do pedagoginje i rekla sam joj da s kolegom imam problema. Ona je došla sa mnom i rekla mu je da se makne s dežurnog mjesta, nije ju poslušao već joj je odgovarao. Pedagoginja je otišla po ravnateljicu kojoj on nije htio ni reći kako se zove pa je ona pozvala našu razrednicu. Nitko od njih nije ga uspio odstraniti s dežurnog mjesta, ostali smo nas dvoje sami i dalje smo se nastavili prepirati oko utičnice da bi me on u jednom trenutku udario šakom u prsa, zatim me nabio u zid i ja sam pala na pod. U padu sam ga uhvatila za ruku i uspjela ogrepsti. Zaradila sam hematome, bolove u prsima i vratu i lakši potres mozga o čemu imam medicinsku dokumentaciju. Tjedan dana obilazim liječnike jer me sve boli i još najmanje dva tjedna neću moći u školu što bi moglo utjecati na moju maturu. Ne znam kako ću sve to stići jer kraj školske godine je blizu. Najviše me povrijedilo postupanje policije. Bili su neuobičajeno brzi i ne vidim temeljem čega su donijeli naredbu da se jedno drugom ispričamo ignorirajući činjenicu da sam fizički napadnuta i ozlijeđena. Ja se nemam zbog čega njemu ispričati - rekla je učenica Ivona Rosić. Nakon toga što se dogodilo ravnateljica Snježana Barabaš Seršić pozvala je policiju. 

- Barem deset puta prije nego što je udario Ivonu sam ga molila da ode s dežurnog mjesta, no, nije me poslušao. Nisam znala ni kako se zove pa sam tražila njihovu razrednicu. Žao mi je što se to dogodilo, iskreno govoreći u svojoj dugogodišnjoj praksi nisam doživjela da učenici nasrnu jedno na drugo u školi, pred školom je toga bilo. Žao mi je djevojke, mi smo joj pomogli da dođe k sebi jer je bila vidno uplašena, a i učenika koji je neprimjereno postupio - rekla je ravnateljica škole. 

Majka mladića, Dubravka Vilhelm, načelnica Sektora za granicu u PU osječko-baranjske kao i Ivonini roditelji pojavila se u školi ubrzo nakon incidenta. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Čim sam došla razgovarala sam sa svojim sinom i rekla sam mu da se odmah ispriča kolegici što je on preda mnom i učinio. Rekao mi je oko čega je izbio sukob i da je u jednom trenutku stavio ruku na utičnicu želeći onemogućiti Ivonu da uključi punjač mobitela. Ona ga je ogrebla po ruci i on je instinktivno odmahnuo rukom zakačivši je tako da je ona pala preko stolice na pod. Žao mi je što njeni roditelji sada inzistiraju na sudskom procesu, možda misle mene diskreditirati jer sam načelnica u jednom od odjela PU, pa zar ne bih smjela. Njihove insinuacije da sam utjecala na policajce i ubrzala donošenje njihove naredbe da se jedno drugom moraju ispričati uopće ne stoje - rekla je Dubravka Vilhelm, učenikova majka. 

Osječka policija se očitovala o ovom slučaju. 

- Policijski službenici I. policijske postaje Osijek dana 21. siječnja 2015. godine pružili intervenciju u III. Gimnaziji u Osijeku. Nakon obavljenih izvida prekršaja, temeljem Prekršajnog zakona, dana 26. siječnja, 18-godišnjakinji i 17-godišnjaku su izdane naredbe o određivanju preuzete obveze, posebna obveza otklanjanja posljedice prekršaja na način da se jedno drugom ispričaju zbog nedoličnog ponašanja. Nakon zaprimanja naredbe, 18-godišnjakinja je u prostorijama policijske postaje iskazala da ne želi postupiti po naredbi te će sukladno navedenom i Prekršajnom zakonu, I. policijska postaja Osijek Prekršajnom sudu protiv oboje proslijediti optužni prijedlog poradi počinjenog prekršaja iz članka 13. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, zajedno sa svom prikupljenom dokumentacijom. Napominjemo da je Policijska uprava osječko-baranjska za prekršaje iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira na identičan način postupila u 3 slučaja, stoji u policijskom priopćenju.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 542
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina