Obavijesti

Sport

Komentari 35

Ivan Horvat svjetski juniorski doprvak u skoku s motkom

Ivan Horvat svjetski juniorski doprvak u skoku s motkom
1

Sjajni mladi hrvatski atletičar Ivan Horvat (19) osvojio je srebrnu medalju u skoku s motkom na Svjetskom juniorskom prvenstvu koje se održava u Barceloni...

VIDEO

Osječanin je u katalonskoj prijestolnici preskočio 5.55 metara, pet centimetara manje od svoga osobnog, a ujedno i hrvatskog seniorskog rekorda. Istu je visinu svladao i osvajač zlata, Brazilac Thiago Braz da Silva, ali je slavio zahvaljujući manjem broju pokušaja na 5.40 metara. Treće je mjesto osvojio Kanađanin Shawnacy Barber, također s preskočenih 5.55 metara. Zanimljivo, novi svjetski prvak Da Silva je u Barcelonu došao s osobnim rekordom od 5.35 metara, da bi u finalu skočio 20 centimetara više.

Horvat je u četvrtak isprva preskakao 5.10 i 5.20 m, a prvi je neuspješan pokušaj imao na 5.30. Visinu od 5.40 metara je preskočio nakon trećeg zaleta, dva su mu pokušaja trebala za svladavanje 5.50 m, a isprva je preskočio 5.55. Na 5.60 je sva tri puta bio neuspješan.

Juniorski SP u atletici, finale skoka s motkom:

1. Thiago Braz da Silva (Bra) 5.55

2. Ivan Horvat (Hrv) 5.55

3. Shawnacy Barber (Kan) 5.55

Horvat: U London idem po iskustvo i autograme

Očekivano zadovoljan je bio 19-godišnji hrvatski atletičar Ivan Horvat nakon što je na Svjetskom juniorskom prvenstvu u Barceloni osvojio srebrnu medalju u skoku s motkom...

S preskočenih 5.55 metara Osječanin je ostao samo iza Brazilca Thiaga Braza da Silve koji je svladao istu visinu, ali je na ranijima imao manji broj pokušaja.

- Rezultat je mogao biti i bolji, ali ja sam sretan. Nisam očekivao da ću izdržati toliki broj skokova - poručio je hladokrvni Horvat.

- Bio sam potpuno opušten cijelo vrijeme, nikakvu tremu nisam osjećao. Nema nikakvog slavlja ovog uspjeha, idemo dalje!

A nakon Barcelone mladog atletičara uskoro očekuje i nastup u Londonu na prvim Olimpijskim igrama u karijeri.

- Prvo me čeka seniorsko Prvenstvo Hrvatske u Rijeci, poslije toga London, a onda slijedi opuštanje. Cilj na Olimpijskim igrama? Pokupiti što više iskustva i što više autograma - našalio se Horvat.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 35
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku
'OKREĆEMO SE MLADIMA'

Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku

Marko Marić kaže: Teško profiliramo krilne igrače, a razvijamo sjajne vezne pa takve ne treba tražiti u inozemstvu. Davanje velikih i dugoročnih ugovora djeci od 18 godina je loše. Svi koji su otišli iz Dinama sa 16 godina, do 19. su bili u puno slabijem klubu