Obavijesti

News

Komentari 43

Kralj brojeva: Darko (53) ima dva OIB-a, ali ima i tri JMBG-a

Kralj brojeva: Darko (53) ima dva OIB-a, ali ima i tri JMBG-a
1

Darko Venus Muppet na osobnoj i domovnicama ima tri različita JMBG-a. Kasnije su mu upisali i pogrešan OIB. U matičnom uredu ne znaju tko je pogriješio

VIDEO

Rodio sam se 20. prosinca 1963. godine u Đurđenovcu, a u Slatini živim od šeste godine. Poseban sam jer na dokumentima imam tri različita JMBG-a i dva različita OIB-a. To sam slučajno otkrio kad sam 2000. išao u vojnu mirovinu, rekao nam je Darko Venus Muppet (53).

Prvu je domovnicu umirovljeni branitelj izvadio još 1992. godine. Na njoj je, otkrio nam je Darko, bio dobro upisan datum njegova rođenja, ali posljednjih šest znamenki bilo je pogrešno. Za pogrešku je slučajno doznao kad je vadio novu domovnicu i kad je dobio dokumente za odlazak u mirovinu. Usporedio je podatke sa starom domovnicom i osobnom iskaznicom te je shvatio da su na sva tri dokumenta upisana tri različita JMBG-a.

– Po brojevima koji su bili upisani na dokumentima s kojima sam išao u mirovinu ispalo je da sam šest godina mlađi. Na staroj osobnoj iskaznici otpočetka stoje točni podaci. Dva puta sam se ženio, vadio putovnicu i obavljao hrpu administrativnih poslova, ali nikad nisam imao problema – smije se Darko Venus koji dugi niz godina radi kao vanjski suradnik na Radio Slatini.

No osim JMBG-a on ima i dva različita OIB-a. Jedan mu piše na novoj domovnici, a drugi je dobio od Porezne uprave. Taj mu je, dodao je, u upotrebi dok ovaj iz domovnice nigdje drugdje ne postoji.

– Pokušao sam ga naći na internetu, ali tog čovjeka nema. Ne postoji. U matičnom uredu ne znaju tko je pogriješio i kako je to moguće. Tek sam nedavno zatražio da se podaci isprave na svim dokumentima – nastavlja Darko. Prijatelji ga, kaže, često zezaju te se šale na njegov račun.

– Smiješno im je i stalno govore kako su sretni što je barem netko iz društva po nečemu poseban. No meni više i nije tako smiješno. Nadam se da će se pogreška uskoro ukloniti i da ću imati točne podatke na svim dokumentima – zaključio je radijski voditelj, inače i poznati slatinski likovnjak. Oslikao je mnoge zidove u gradu, pročelje Srednje škole Marka Marulića oslikao je kartom Hrvatske koju okružuju europske zvjezdice.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 43
VIDEO

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca
Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...
A KLELI SE U JEDINSTVO

Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...

Odlazak bračnog para Raspudić Selak od Mosta, samo je jedan od raskola među partnerima i unutar stranaka nakon izbora. DP se lomi oko koalicija, SDP-ov Grbin na meti kritika, Plenković na dvostrukom udaru...