Obavijesti

News

Komentari 43

Lalovac daje primjer, uštede i za Vrdoljaka i Kotromanovića

Lalovac daje primjer, uštede i za Vrdoljaka i Kotromanovića
1

Vlada bi na današnjoj sjednici trebala donijeti prijedlog proračuna za iduću godinu. S ovogodišnjih 15,6 milijardi kuna proračun bi pao na 12,2 milijarde kuna

VIDEO

Vlada bi sa sjednice u četvrtak u saborsku proceduru trebala uputiti prijedlog državnog proračuna za iduću godinu kojim bi, prema najavama, deficit proračuna trebao biti smanjen za više od tri milijarde kuna. Tako bi  s ovogodišnjih 15,6 milijardi kuna pao na 12,2 milijarde kuna, odnosno bio bi smanjen s 5 posto BDP-a u ovoj na 3,8 posto u 2015. godini. To znači i "tanje proračune" za pojedina ministarstva.

Ministar financija Boris Lalovac će štedjeti na materijalnim rashodima i intelektualnim uslugama.  Lalovac svojim primjerom ušteda želi pokazati drugima kako se to radi i kolege, koji ga baš i ne slušaju, natjerati na veće uštede. 

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta morat će uštedjeti 313 milijuna kuna – proračun mu je smanjen s ovogodišnjih 11,76 na 11,45 milijardi kuna. Još je veći gubitnik Ministarstvo gospodarstva koje će imati 13 posto manji proračun, gubi 167 milijuna kuna. 

Proračun Ministarstva obrane smanjit će se za 142,5 milijuna kuna, dok će ministar Ranko Ostojić u sustavu MUP-a morat će troškove srezati 2,5 posto, piše Večernji list.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ministarstvo graditeljstva imat će 17 posto veći proračun, a razlog su troškovi sanacije šteta na poplavljenim područjima. 

Nominalno je najveći dobitnik Mirando Mrsić, a najveća gubitnica Milanka Opačić. Ali samo na papiru jer 1,7 milijardi kuna, koliko Mrsić dobiva, a Opačić gubi, zapravo je tehničke prirode: novac za isplatu dječjih doplatka iduće godine samo će se “preseliti” iz Ministarstva socijalne politike i mladih u proračun Ministarstva rada i mirovinskog sustava. 


Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 43
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1