Obavijesti

News

Komentari 19

Lopovi koji su policiju izgurali s ceste dobili 18,9 god. zatvora

Lopovi koji su policiju izgurali s ceste dobili 18,9 god. zatvora
6

T. Žižak (22), M. Hadžić (26), D. Tošaj (28) i F. Brencinger (28) osuđeni su za dva razbojstva iz siječnja i veljače 2011. te za izbacivanje policijskog auta s ceste

VIDEO

Banda razbojnika, koja je lani u Kašini opljačkala više od 700.000 kuna i izgurala policijski auto s ceste , nepravomoćno je osuđena 18,9 godina zatvora. Sudac Županijskog suda u Zagrebu Vladimir Pavleković rekao je kako je " poštar Božo bio insajder te kako je prepad na njega u Ulici Vida Ročića bio samo predstava za javnost".

- Sve je bilo dogovoreno unaprijed, zaključilo je sudsko vijeće. Toni Žižak(22), Muhamed Hadžić(26), Danijel Tošaj (28) i Franc Brencinger (28) osuđeni su za dva razbojstva iz siječnja i veljače 2011. te za izbacivanje policijskog automobila s ceste. Naime, 10. ožujka u Kašini, kada su orobili kombi Hrvatskih pošta te pobjegli policijskim patrolama uskoro je stigla dojava o razbojstvu. Toni Žižak vozeći se u Audiju A 3 kroz Prepuštovec izgurao je s ceste policijsku patrolu. Za to i za razbojstva dobio je šest godina i pet mjeseci. U svojoj obrani rekao je: " Poštar Božo Crneković javljao je »Saletu« kad će ići velika pošiljka novca, a mi smo ga bez većih problema trebali uzeti poštarima". Muhamed Hadžić, koji je bio u dosluhu s poštarima i kompanjonima dojavljivao kad raznose veće količine novca, osuđen je na četiri godine zatvora. Danijel Tošaj dobio je četiri godine i sedam mjeseci, a Franc Brencinger, koji je prvi priznao što su sve zajedno učinili, tri godine i devet mjeseci zatvora.

Poštar Božo Crneković "slomio" se već na prvom svjedočenju kada je postalo jasno da su optuženi o njemu i njegovom privatnom životu znali gotovo sve. Žižak, Tošaj i Brencinger sve su priznali dok je Hadžić sve poricao.

- Hadžić je došao na ideju o suradnji s poštarima. I tog 10. ožujka ujutro dojavljivao je ostalima kada i kuda se kreće novčana pošiljka, zaključeno je u presudi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović
Izrael napao Iran. Odjekuju eksplozije: 'Proračunata osveta. Pokazali su da ih mogu probiti'.
IZ MINUTE U MINUTU

Izrael napao Iran. Odjekuju eksplozije: 'Proračunata osveta. Pokazali su da ih mogu probiti'.

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer