Obavijesti

Lifestyle

Komentari 23

Med - neotkriveni eliksir ljepote i prirodni botoks za lice i kosu

Med - neotkriveni eliksir ljepote i prirodni botoks za lice i kosu
1

Med, propolis i pčelinji otrov stimuliraju proizvodnju kolagena, ublažavaju bore, sprečavaju pojavu akni, prištića i crvenila te pomažu kod bržeg zacjeljivanja kože

VIDEO

I zvijezde su se okrenule prirodi, a najnoviji proizvod za kojim su se pomamile su oni na bazi meda. Obožavaju ih vojvotkinja od Cambridgea, Victoria Beckham, Scarlett Johansson i Anne Hathaway. Med je kod nas vrlo popularan, kao i njegovi "derivati", a nažalost njegova učinkovitost nikad nije bila dovoljno prepoznata. Ipak, on je odličan pomoćnik kod akni, ekcema, dermatitisa, psorijaze pa i rana. 

- Osim meda, pčelinji otrov, tj. izlučevina žalčanog sustava pčele, ublažava bore i smanjuje crvenilo kože. Stimulira obnavljanje stanica kože koje se smanjuje s godinama i pojačava proizvodnju kolagena, tvrdi britanska dermatologinja dr. Sunil Chopra za Daily Mail

Pčelinji otrov se upravo zbog toga često naziva i prirodnim botoksom zato što stimulira proizvodnju kolagena, a siguran je za sve, osim za one koji su alergični za pčelinji ubod, objasnila je britanska kozmetičarka Deborah Mitchell.  

Uz med i pčelinji otrov, propolis također blagotvorno djeluje na kožu. On ubija bakterije, sprečava akne i crvenilo, a bogat je antioksidansima zbog čega uspješno obnavlja kožu nakon opeklina od sunca, dodala je dr. Chopra. 

Med hidratizira i hrani kožu

Med je bogat šećerima, vitaminima B1, B2, B6 i vitaminom C te taninima koji smiruju osjetljivu kožu. On privlači vlagu i zadržava je u koži zbog čega se koristi u kozmetičkim preparatima. Dehidracija može uzrokovati pucanje kože i pojavu bora, a med u tom slučaju djeluje i kao krema protiv bora. Osim što hrani kožu, poboljšava cirkulaciju i čini kožu elastičnom. 

Umivanje lica medom

Pomiješajte žlicu meda s pola litre tople vode. Dobivenom tekućinom umijete se prije spavanja i potom isperite vodom. Postupak možete ponoviti svake večeri.

Med kao antioksidans i sredstvo protiv akni

Med je bogat antioksidansima i uspješno obnavlja oštećenja na koži nastala od sunčevih zraka. Osim toga djeluje antibakterijski, upija nečistoće iz pora i sprečava mašćenje kože te samim time i pojavu akni.  

Maska od meda protiv akni

U posudu stavite tri žličice meda i žličicu cimeta, pomiješajte i nanesite na lice. Ostavite da djeluje 15 minuta i isperite mlakom vodom. Postupak ponovite svakih tjedan dana. 

Liječenje rana

Antibakterijsko i antiupalno djelovanje čine med odličnim sredstvom u tretiranju rana. On ubrzava zacjeljivanje, a i ožiljci su manji, potvrdila su prijašnja istraživanja. 

Ispucale usne su prošlost

Pomiješajte žličicu meda i svježeg sira. Nanesite na usne i pustite da djeluje 10 minuta. Nakon toga isperite mlakom vodom i usne nahranite balzamom.

Nježan za vlasište

Velik udio amino-kiselina čini med savršenim preparatom za suhu i oštećenu kosu. Šećeri pomažu da kosa postane glatka, a tanini osiguravaju prirodan sjaj. Zbog blagog antibakterijskog djelovanja, idealan je za obojenu kosu i vlasište koje ima problema s peruti. 

Maska za kosu od meda

U posudu stavite žlicu meda, litru vode i nekoliko kapi limuna. Nanesite na kosu i ostavite da djeluje od 15 do 20 minuta, isperite mlakom vodom, našamponirajte i ponovno isperite.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 23
VIDEO

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom
JESTE LI ZNALI?

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom

Za sprej WD-40 manje ili više svi znaju. Pomaže u rješavanju više od 2000 problema, a sada su se mnogi iznenadili kada su otkrili da ta kratica znači 'Water Displacement', a evo što broj 40 predstavlja
Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha
KORISTITE LI GA?

Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha

Ako želite da vam perilica odradi i pretpranje, napunite sva tri odjeljka u ladici. U njega isto stavite deterdžent za pranje rublja po izboru, tekući ili onaj u prašku