Obavijesti

News

Komentari 23

'Ministar me šokira neznanjem o dugu i deficitu proračuna'

'Ministar me šokira neznanjem o dugu i deficitu proračuna'
1

Nije sve baš tako pesimistično i crno kakav je sad dojam, komentirao je Maras tri godine Vlade. Maletić je pak rekla kako Vlada ne zna upravljati dugom i deficitom

VIDEO

U emisiji "Poligraf" Hrvatskog radija jutros se raspravljalo se o tri godine Vlade Kukuriku koalicije.

- Problem kod javnih investicija je da se ne možemo u nedogled zaduživati u javnim tvrtkama. Umjesto da se dalje zadužujemo, nudimo projekt monetizacije čime bismo rasteretili dug za tri milijarde eura, ali za to nemamo unisonu podršku u društvu - rekao je potpredsjednik SDP-a i ministar poduzetništva Gordan Maras i dodao da će 2014. godina biti "rekordna po investicijama u posljednjih sedam godina"

- Nije sve baš tako pesimistično i crno kakav je sad dojam - rekao je Maras te dodao da sada ima manje nezaposlenih nego prije tri godine.

Danijel Kasap/PIXSELL

"Maras me šokira svojim nerazumijevanjem i neznanjem"

- Ministar Maras mene šokira svojim nerazumijevanjem i neznanjem o dugu i deficitu proračuna - kazala je HDZ-ova zastupnica u EU parlamentu Ivana Maletić te dodala kako Vlada ne zna upravljati dugom i deficitom.

- HDZ nije riješio brodogradnju i zdravstvo, ali je problem i ova Vlada. Nismo krenuli u investicije u HEP-u, nisu restrukturirali željeznicu. U godinu dana neće se riješiti željeznica, a zdravstvo će biti veliki problem zbog izvlačenja iz sustava riznice. Lokalna uprava će sada biti jedan od najvećih neplatiša privredi i povećat će nelikvidnost. Očekujem veće deficite i potpuno zaustavljanje investicija u 2015. godini - rekao je bivši ministar financija i nezavisni saborski zastupnik Slavko Linić.

- Ne vjerujem da će Vlada biti aktivna u zadnjoj godini i dobit će crveni karton na izborima - zaključio je Linić.


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 23
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"