Obavijesti

News

Komentari 13

'Moja Oluja': Knjiga potresnih ispovijesti i priča naših heroja

'Moja Oluja': Knjiga potresnih ispovijesti i priča naših  heroja
3

Potresna svjedočanstva i iskrene priče sudionika Oluje ostavit će vas bez riječi. Na jednome mjestu opisana je veličina herojske vojno-redarstvene akcije Oluja

VIDEO

Moja Oluja , raskošna monografija o istinskim hrvatskim herojima koji su spojili sjever i jug zemlje, sigurno vas neće ostaviti ravnodušnima.

U knjizi donosimo niz potresnih, osobnih i iskrenih svjedočanstava naših branitelja s prve linije bojišnice, ali i djece koja su u Oluji izgubila oca te mališana koji su morali tijekom Domovinskog rata napustiti svoje tople domove. Ispripovijedali su nam kako im je bilo vratiti se u Knin nakon Oluje i nositi se sa gubicima. U povodu 20. godišnjice autorima knjige otvorili su vrata svojih domova, ali i svoju dušu. Pričali su o strahovima uoči akcije, euforiji tijekom oslobođenja, ali i jedinstvu koje su mnogi od njih doživjeli i većim i emotivnijim trenutkom od mnogih drugih u životu.

Da, ova knjiga će vas na trenutke istinski pogoditi, vjerojatno ćete pustiti i suzu, ali je vrijedan podsjetnik na istinske hrvatske heroje.

Uz to, u dvobroju koji izlazi 4. kolovoza darujemo vam prilog Oluja s amblemima svih postrojbi, popisom poginulih, ali i mnogim herojskim te dirljivim pričama.

24sata

POGLEDAJTE VIDEO: Prizori s probnog mimohoda

Pokretanje videa...

24sata 00:29
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"