Obavijesti

News

Komentari 89

"Ne podcjenjujte Bandića, on ima veliku potporu naroda"

"Ne podcjenjujte Bandića, on ima veliku potporu naroda"
2

Ivan Zvonimir Čičak, čelnik HHO-a, upozorava kako ne treba žuriti s osudama Bandića već pustiti da stvari idu svojim tijekom i da započne sudski proces

VIDEO

I politički analitičari u Hrvatskoj komentirali su uhićenje gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića.

- Onemogućavanjem Bandićevog političkog djelovanja zbog sudskog procesa, doći će do političke borbe što će rezultirati novom raspodjelom snaga prije svega između velikih stranaka ali i nekih manjih unutar hrvatskog političkog tijela - ocijenio je prof. Ivan Rimac.

Zagreb je najvažnija politička sredina u Hrvatskoj kako po političkom utjecaju tako i po ekonomskoj moći gradonačelnika što je posebno izraženo nakon formiranja Zagrebačkog holdinga, koji gradonačelniku daje veliku ekonomsku moć, ističe Rimac.

'Posljedica bi mogla biti još veća apstinencija na lokalnim izborima'

Prof. Ivan Šiber kaže kako je jedna trećina Zagrepčana svoj glas je dala Bandiću upravo zbog nezadovoljstva velikim strankama, a budući da je sada tu i ORaH, pitanje je kome bi se oni priklonili na idućim izborima. Posljedica bi mogla biti, smatra Šiber, još veća apstinencija na lokalnim izborima.

Ivan Zvonimir Čičak, predsjednik Hrvatskog helsinškog odbora drži kako je, zbog vremena u kojem se dogodilo uhićenje Milana Bandića, riječ o političkom procesu kojim se želi svratiti pozornost javnosti sa suđenja Josipu Perkoviću i s predstojećih predsjedničkih izbora.

- Cilj je da se skrene pozornost sa suđenja Perkoviću i kompromitirajućeg ponašanja Vlade, Predsjednika i DORH-a oko tog suđenja, te s predsjedničkih izbora kako ljudi ne bi pratili što se govori u kampanji, a ne vidim da se išta govori - kaže Čičak. 

'On ima veliku potporu naroda, to neće lako proći'

Upozorava kako ne treba žuriti s osudama Bandića već pustiti da stvari idu svojih tijekom i da započne sudski proces.

- Ne želim se ponašati kao Josip Kregar i Mirela Holy koji su ga unaprijed osudili. Nemojte podcjenjivati Milana Bandića kao osobu, on ima veliku potporu naroda, to neće lako proći - kazao je Čičak.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 89
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"