Obavijesti

Sport

Komentari 289

Rukavina je spasio Dinamo: U zadnjoj minuti zabio za remi!

Rukavina je spasio Dinamo: U zadnjoj minuti zabio za remi!
1

Nogometaši Dinama u prvoj utakmici 2. pretkola Lige prvaka izvukli su 1-1 remi kod Ludogoreca. Bugarski prvak dominirao je susretom, ali je stvar spasio Rukavina

VIDEO

U igru je ušao u 89. minuti da bi se u razmaku od samo nekoliko minuta prometnuo u Dinamovog junaka utakmice. Ante Rukavina je prvo u ulozi stopera spasio 'modre' od velike blamaže i uvjerljivog poraza  da bi ih u trećoj minuti nadoknade golom spasio od minimalnog poraza!

Dinamov napadač u posljednjim je trenucima utakmice iščupao 1-1 remi na gostovanju protiv bugarskog prvaka Ludogoreca u 2. pretkolu Lige prvaka i tako spasio obraz slaboj predstavi hrvatskog prvaka.

Poznato je da su se kroz prošlost 'modri' mučili u uvodnom pretkolu Lige prvaka. Muku su mučili s momčadima poput Hazara i Pjunika, a loša europska premijera nije izostala ni protiv Ludogoreca. U Razgradu je domaća momčad nadigrala Čačićeve odabranike u 90 minuta, no europsko iskustvo unatoč jako lošem nastupu presudilo je u Dinamovu korist.

Od samog početka utakmice vidljivo je bilo da su Bugari razigraniji i poletniji, opravdavši naziv bugarske Barcelone, no to protiv izgubljenih dinamovaca nije bilo ni teško. Samo nepreciznost Ludogorecovih napadača i Kelavina raspoloženost spasila je Dinamo od uvjerljivog zaostatka do poluvremena.

Igra s jednim napadačem Čopom nije se pokazala dobrim potezom protiv Ludogoreca, koji je i u drugom dijelu nastavio s očitavanjem nogometne lekcije hrvatskom prvaku što su zasluženo okrunili vodstvom u 67. minuti. Marcelinho se sam kao duh našao pred Kelavom te ga lakoćom matirao za vodstvo 1-0 Ludogoreca.

Neočekivano, nakon gola Dinamo se probudio no prilike Badelja i Beqiraja nisu urodile plodom. No zato je Rukavina po kratkom postupku suigračima pokazao kako se to radi u finišu utakmice, a pri zabijanju izjednačujućeg gola je i nastradao u duelu s golmanom Golubovićem.

Osim rezultata trener Ante Čačić ne može biti ničime zadovoljan protiv momčadi koju ne krasi zvučno ime, ali igrom i željom daju primjer kako bi Dinamo trebao igrati.

U uzvratu za tjedan dana na Maksimiru, nadamo se da će se ovaj europski uvod spominjati samo u kontekstu sporih Dinamovih startova u novu sezonu Lige prvaka.

2. pretkolo Lige prvaka, prva utakmica

Ludogorec - Dinamo 1-1 (Marcelinho 76/ Rukavina 90'+3)


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 289
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani