Obavijesti

News

Komentari 8

Nismo napredovali u školstvu, stanje je već godinama isto

Nismo napredovali u školstvu, stanje je već godinama isto
1

Pišite nam na facebook.com/bolje.obrazovanje, obrazovanje@24sata.hr ili 24sata, Oreškovićeva 3d, 10 000 Zagreb s naznakom “Bolje obrazovanje, bolja Hrvatska”

VIDEO

Roditelji su mi bili prosvjetni djelatnici. Pokušavali su davnih godina na različite načine utjecati i poboljšati stanje u ovoj djelatnosti.

Sjećam se kad smo brat i ja trebali izabrati profesiju. Naglasak je bio nikako u prosvjetu. Brat je upisao Građevinski fakultet, a ja Kemijsko-tehnološki. A slučaj je htio da brat i ja završimo u školi. Iako se radilo o stjecaju okolnosti, od srca sam zavoljela rad s učenicima i odradila cijeli radni staž u strukovnoj školi. Položaj prosvjetnih radnika nije se nikad bitno promijenio niti je obrazovanje zaslužilo prioritet koji mu pripada ili, barem, odgovarajuće vrednovanje. Tu sam dočekala i mirovinu, koja je svakako u skladu s potplaćenom važnosti u društvu. Naravno, i iz ove pozicije rado pratim sva događanja i nedogađanja u školama i pripadajućim ministarstvima, s ministrima koji su im na čelu, i dalje ne vidim pomaka. Ako je jedini pomak u nekim školama razdvajanje srpske od hrvatske djece, sretna sam što sam u mirovini jer ovo, jednostavno, ne bih mogla slijediti, a još manje odobravati.

Smiljka Slabinac

Djeca se u školi trebaju zdravo hraniti

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Za najveću pohvalu je izbacivanje iz škola automata za čokoladice i sličnih stvari. Osobno sam ostala u šoku kad sam to prvi put vidjela u našoj lokalnoj školi.

To je trebalo odmah zabraniti, tj. ravnatelj je istog trenutka trebao iz škole na ulicu izbaciti vlasnika takvog automata. Takve stvari nisu primjerene za obrazovne ustanove, a još ako se zna ono o čemu se u posljednje vrijeme puno govori, da neka djeca nemaju ni za topli obrok, a kamo da si priušte pokoju čokoladicu ili sok iz automata. Dopustiti da se neki tipovi bogate na školskoj djeci jednostavno je bezobrazno. Trebali bi razmisliti da u školu uvedu domaćinstvo na kojem bi djeca naučila kako kuhati i sve o zdravim namirnicama jer će im to trebati kroz život.

e_SRitpravoipravicaibezfaksa

Imam dva stručna ispita i magisterij, ali nemam posao

Završila sam fakultet, imam pet godina staža, dva stručna ispita i magisterij, ali ne nalazim posao, kao i dio kolega koji ne rade ili rade ono za što se nisu školovali.

defektolog

Škole i fakulteti nisu ljude pripremili za život

U školi me nisu pripremili za život. Naučio sam neke osnove i to je to da se mogu snalaziti, ostalo radim sam. Fakulteti nemaju neko kvalitetno znanje za život.

Dražen M. Glavatus

Novac se baca na parkiralište, a nema se za papir

Dok god ministar Mihael Zmajlović baca novac na parkiralište u Zagrebu, naša škola nema za papir. Papir za testove kupujem redovito, i to o vlastitom trošku.

Lisica

Sve više učitelja razmišlja da napusti zemlju

Kad učitelji počnu odlaziti iz Republike Hrvatske, znate da je stanje u zemlji grozno, a sve više učitelja, nažalost, razmišlja o odlasku iz škole i države.

Lidija Kralj

Knjige su nekvalitetne, nejasne, prezahtjevne i preopširne za dječji uzrast

Programi su neprilagođeni djeci. Prezahtjevni su i preopširni. Knjige su nekvalitetne i još k tome nejasne. Ne proučavaju dovoljno djecu kako bi im mogli prilagoditi određene školske predmete, nego uzimaju od država koje to imaju riješeno te misle kako bi to onda bilo dobro i za nas. Glavno je da ministri, doministri, župani i dožupani te sva slična i izmišljena radna mjesta imaju velike plaće, a da ništa konkretno ne rade.

Laci

Lajkaj stranicu Bolje obrazovanje, bolja Hrvatska na Facebooku

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

HDZ pao na 60 mandata, SDP na 42, DP na 14 mandata, Most na 11, Možemo ima 10 mandata
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

HDZ pao na 60 mandata, SDP na 42, DP na 14 mandata, Most na 11, Možemo ima 10 mandata

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata

UŽIVO Gužve na biralištima! Mnogi se žale da ih nema na listi. DIP se oglasio o izlaznosti
IZ MINUTE U MINUTU

UŽIVO Gužve na biralištima! Mnogi se žale da ih nema na listi. DIP se oglasio o izlaznosti

Hrvatska bira 11. saziv Sabora odnosno 151 zastupnika. Građani svoje pravo mogu iskoristiti do 19 sati, kada se birališta zatvaraju
FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača
NAJVEĆA IZLAZNOST U 24 GODINE

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača

U usporedbi s proteklim godinama, ova izlaznost je za šest postotnih poena viša nego 2020. godine, 5,3 posto više nego 2016. godine, a premašila je čak i rekordnu 2015. godinu kada je do 11.30 sati glasalo 21,55 posto