Obavijesti

News

Komentari 9

Od 1. siječnja niže kamate na sve postojeće i nove kredite

Od 1. siječnja niže kamate na sve postojeće i nove kredite
1

Na stambene kredite u kunama kamatna stopa smanjit će se za 0,16 postotnih bodova dok će se za kredite vezane uz euro kamatna stopa smanjiti za 0,21 posto

VIDEO

Od 1. siječnja 2015. u Zagrebačkoj banci snižavaju se promjenjive kamatne stope na postojeće kredite građanima slijedom kretanja Nacionalne referentne stope (NRS). 

Nacionalna referentna kamatna stopa prosječni je trošak financiranja bankarskog sektora, a izračunava ju Hrvatska udruga banaka (HUB) na osnovi podataka o visini troška financiranja koje Hrvatskoj narodnoj banci (HNB) dostavljaju sve banke u Hrvatskoj.  NRS1 predstavlja troškove financiranja iz sredstava prikupljenih depozita fizičkih osoba, a NRS2 troškove financiranja iz sredstava prikupljenih depozita fizičkih i pravnih osoba nefinancijskog sektora.

Na stambene kredite kod kojih se kao parametar koristi šestomjesečna NRS1, za kredite u kunama kamatna stopa smanjit će se za 0,16 postotnih bodova, dok će se za kredite vezane uz valutu EUR kamatna stopa smanjiti za 0,21 p.b.. 

Kod ostalih kredita, kod kojih Banka koristi šestomjesečnu NRS2, doći će do smanjenja kamatne stope kredita u kunama za 0,14 p.b., a za kredite vezane uz valutu EUR smanjenje će iznositi 0,22 p.b

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Zagrebačka banka će sve klijente do 15. prosinca pisano obavijestiti o navedenom smanjenju te o novoj visini anuiteta i novom otplatnom planu.

Od prve objave Nacionalne referentne stope 7. prosinca 2012. NRS je smanjena već četvrti put zaredom u dvije godine te je 6M NRS1 za kunu kumulativno smanjena za 0,61 p.b., za EUR 0,71 p.b. dok je 6M NRS2 za kunu smanjena 0,68 p.b., a za EUR 0,76 p.b.  Za iste vrijednosti od 1.siječnja 2013. smanjene su i kamatne stope na kredite građanima u Zagrebačkoj banci.

Sljedeće usklađenje promjenjivih kamatnih stopa na kredite građanima bit će s 1. srpnjem 2015, stoji u priopćenju Zagrebačke banke.

Od 1. siječnja 2015. kamatne stope na sve postojeće i nove kredite snižava i Hrvatska poštanska banka. U skladu s padom nacionalnih referentnih stopa za eure i kune kamatne stope na kredite uz valutnu klauzulu bit će niže za 0,21, a za kredite u kunama za 0,16 postotnih poena. 

HPB treći put u godinu dana (od 1. siječnja 2014. do 1. siječnja 2015.) snižava kamatne stope na kredite građana. U odnosu na kamatne stope koje su vrijedile do 31. prosinca 2013. Banka će od 1. siječnja 2015. primjenjivati kamate niže od 0,65 do 0,67 postotnih poena, ovisno o vrsti kredita. 

Na primjerima stambenih kredita HPB-a novi uvjeti kreditiranja izgledaju ovako:   

Kamatna stopa na stambene kredite uz valutnu klauzulu od 1. siječnja 2015. iznosit će 5,24% (do kraja prošle godine iznosila je 5,91%), a na kunske stambene kredite 5,80% (do kraja prošle godine iznosila je 6,45%). Stambeni zeleni krediti uz valutnu klauzulu odobravat će se uz 4,74% (do kraja prošle godine 5,41%), dok će za zelene kunske kredite Banka primjenjivati kamate od 5,30% (do kraja prošle godine 5,95%). 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina