Obavijesti

Lifestyle

Komentari 11

Traperice za svaki oblik tijela: Otkrijte koje vam super pristaju

Traperice za svaki oblik tijela: Otkrijte koje vam super pristaju
6

Potraga za idealnim parom traperica ponekad je doista teška, a ne može vam pomoći čak ni najbolja prijateljica - svaki oblik tijela ima svoj savršeni model

VIDEO

Tijekom godina se u garderobi skupi doista svega - svako modno razdoblje diktira idealnu boju, kroj, ali i obvezan model traperica. Od trapezica preko superuskih do kultnih 501-ca, tričetvrt i širokih, baggy modela, svaki ormar uskoro vrvi raznim krojevima i bojama, a rijetko tko zna da je idealan model - samo jedan. Svako tijelo drukčije je građe i samim time traperice na njemu drukčije izgledaju, stoga su male šanse da vam preporuka najbolje prijateljice ili poznanice može pomoći - vrlo često jedan par nekom stoji kao saliven, a drugom katastrofalno. 

Otkad je prvi par traperica, namijenjen američkim radnicima, izašao iz Levi’sove tvornice davne 1873., njihova udobnost i izdržljivost jamčile su da će upravo traper postati neizostavan komad u garderobi svakog muškarca, a poslije i žene. Glavni procvat doživjele su u ‘70-ima i ‘80-ima, kad su jeans generacije od ovog materijala gradile potpune stylinge - od nakita do cipela. 

Traperice su prihvatljiv odjevni izbor u većini casual prilika (i u ponekoj poslovnoj kombinirate li ih s visokom potpeticom i dobro krojenim sakoom) te tome duguju popularnost.

Široki, dječački ili tzv. baggy model

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Pristaje vitkim ženama srednje, proporcionalne građe, a najbolje izgleda uz potkošulje, visoke potpetice ili muške cipele. Slavna ljubiteljica je Gwen Stefani.

Uske traperice u raznim bojama

Ovaj model doista svima dobro stoji, a idealan je u kombinaciji s još jednim monokromatskim komadom. Slavna ljubiteljica je Sarah Jessica Parker.

Svaka ima svoj kroj

Osim standardnih razlika u krojevima traperica, dizajneri su shvatili kako je jeans jedan od najzahvalnijih materijala pa su uskoro počeli s bojenjem i dodavanjem rastezljivih elemenata koji omogućuju da model što bolje prianja uz tijelo. Djevojke vitkije građe mogu si priuštiti većinu krojeva i boja koji se mogu naći na našem tržištu, no onima punije građe preporučaju se tzv. trapezice, traperice širih nogavica. No koliko god traperica imali, znamo da se u svakoj garderobi može naći mjesto za barem još jedne. Vrijeme je da vjerujete sebi, a ne brendu. 

Pripijeni skinny model traperica

Ekstremno uske traperice pristaju vitkoj i srednjoj građi, a idealan su spoj s tunikama, gležnjačama i višim potpeticama. Ugledajte se na Kate Moss.

Svijetle ili bijele pripijene traperice

Rezervirane su isključivo za jako vitke i više djevojke. Odlično izgledaju na baloner, ali i uz boju konjaka, crnu i tamnoplavu. Ljubiteljica je Charlize Theron.

Traperice širokih nogavica

Trapezice su postale popularne još ‘70-ih, a odlično stoje djevojkama punije građe. Kombinirajte ih s visokom potpeticom ili platformama poput Katie Holmes.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju
OČARAT ĆE VAS

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju

Jedan od njih je Lav. On zrači samopouzdanjem i unutar i izvan spavaće sobe. Magnetskom karizmom i energijom osvaja partnera razigranim i avanturističkim duhom

Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete
LIJEPE BOJE

Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete

Izborna večer inspirirala je naše dame u politici da biraju boje, kako bi se istaknule u moru muškaraca koji su birali tamno odijelo i košulju. Donosimo zanimljive modne kombinacije političara
'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'
'SVE SAM OTKAZALA'

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'

'Dva dana prije vjenčanja, dok sam finalizirala narudžbe za proslavu, na njegovom telefonu naišla sam na pretinac imena 'Sunshine'. Osjećala sam mučninu dok sam ga otvarala'