Obavijesti

News

Komentari 33

Prokletstvo obitelji: Ubila se supruga Roberta Kennedyja

Prokletstvo obitelji: Ubila se supruga Roberta Kennedyja
8

Mary je bila arhitektica, a imala povijest zlouporabe droge i alkohola - dvaput je bila uhićena zbog vožnje u pijanom stanju. Ona i Robert su pokrenuli rastavu 2010.

VIDEO

Druga supruga Roberta F. Kennedyja mlađeg, Mary Kennedy (52) pronađena je u srijedu mrtva u svojoj kući u Bedfordu u New Yorku. Neki mediji javljaju da se objesila. Obitelj je potvrdila njezinu smrt:

"U dubokoj tuzi obitelj Roberta Kennedyja oplakuje gubitak Mary Richardson Kennedy, supruge i majke njihovo četvero voljene djece. Mary je inspirirala našu obitelj svojom dobrotom, ljubavlju, nježnom dušom i velikodušnošću", stoji u priopćenju obitelji Kennedy. 

Robert Kennedy mlađi (58) je sin Bobbyja Kennedyja, ubijenog u Los Angelesu 1968. i nećak bivšeg predsjednika ubijenog 1963. u Dallasu. 

- Iz povijesti ove obitelji znamo da je vrlo teško biti Kennedy - rekao je Kennedyjev biograf Laurence Leame za CNN

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Mary i Robert Kennedy su 2010., nakon 16 godina braka, počeli brakorazvodnu parnicu. Mary je bila arhitektica, a imala povijest zlouporabe droge i alkohola - dvaput je bila uhićena zbog vožnje u pijanom stanju. Robert je odvjetnik za pitanja okoliša i radijski voditelj.

"Prokletstvo obitelji Kennedy"

John F. Kennedy bio je 35. američki predsjednik, a na toj dužnosti je bio od 1961. godine do smrti. John F. Kennedy je ubijen u Dallasu u Teksasu u 12.30 sati 22. studenog 1963. godine dok je bio u službenom posjetu. Odmah nakon što je upucan u glavu predsjednika su prevezli u bolnicu, ali liječnici ga nisu uspjeli spasiti. Nakon istrage od deset mjeseci policija je zaključila kako je američkog predsjednika ubio Lee Harvey Oswald. 

Robert Francis Kennedy, brat Johna F. Kennedyja, bio je američki političar te istaknuti aktivist za ljudska prava. Robert je postao i ikona modernog američkog liberalizma, a radio je u Bijeloj kući tijekom dva predsjednička mandata. Za predsjednika se kandidirao 1968. godine, a nakon što je osvojio izbore u dvije savezne države ubijen je u hotelu Ambassador 5. lipnja iste godine. Hitno je prevezen u bolnicu, ali je podlegao ozljedama. Za njegovo ubojstvo osuđen je Sirhan Sirhan, a dobio je doživotnu zatvorsku kaznu.

Patrick Bouvier Kennedy, sin Johna F. Kennedyja i Jacqueline Bouvier Kennedy rođen je 7. kolovoza 1963., a preminuo je samo dva dana kasnije. Dječak je rođen pet i pol tjedana ranije hitnim carskim rezom, a liječnici ga nisu uspjeli spasiti. Bio je najmlađe dijete Johna i Jacqueline.

Joseph Patrick Kennedy mlađi bio je brat američkog predsjednika i najstarije dijete u obitelji. Joseph je bio časnik u američkoj vojsci, a poginuo je tijekom II. svjetskog rata u operaciji Afrodita u Velikoj Britaniji. Ostatke njegovog tijela nikada nisu pronašli.

John F. Kennedy mlađi je bio sin bivšeg američkog predsjednika i Jacqueline Kennedy Onassis, a u srpnju 1999. godine proglašen je nestalim nakon što se manji zrakoplov kojim je upravljao 16. srpnja nije pojavio u zračnoj luci na vrijeme. S njim su u zrakoplovu bile njegova supruga Carolyn i šogorica Lauren Bessette, a policija ih je tražila nekoliko dana. Istraga je okončana 21. srpnja te godine nakon što su pronašli njihova tijela. Utvrdili su kako je uzrok nesreće bio kvar na motoru aviona.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 33
VIDEO

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata...

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača
NAJVEĆA IZLAZNOST U 24 GODINE

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača

U usporedbi s proteklim godinama, ova izlaznost je za šest postotnih poena viša nego 2020. godine, 5,3 posto više nego 2016. godine, a premašila je čak i rekordnu 2015. godinu kada je do 11.30 sati glasalo 21,55 posto
Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...
IZBORI 2024.

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...

Na stranicama izbori možete pregledati rezultate po izbornim jedinicama i gradovima , tj. pogledati kako se glasalo u vašem 'susjedstvu'...