Obavijesti

News

Komentari 534

Ramljak: Nema odgovora od Kolinde, ali dobivam prijetnje

Bivša ravnateljica IRB-A Danica Ramljak uputila je otvoreno pismo Kolindi Grabar Kitarović u kojem joj je postavila 10 pitanja čiji će odgovori sigurno zanimati ljude

VIDEO

Nakon što je objavila otvoreno pismo upućeno HDZ-ovoj predsjedničkoj kandidatkinji Kolindi Grabar Kitarović, bivša ravnateljica Instituta Ruđer Bošković Danica Ramljak kaže da je dobila prijeteće poruke.

- Od sinoć nakon što sam objavila otvoreno pismo gđi. Grabar Kitarović koje smatram normalnim načinom i redovnom praksom u uređenim zemljama dobila sam veliku potporu ljudi iz cijele Hrvatske. Hvala im na tome jer uistinu dio je demokratskog procesa dobiti odgovore od nekoga tko pretendira na mjesto predsjednice države.

- Ali ono što je nezamislivo je i činjenica da sam danas dobila nekoliko prijetećih poruka, poziva i napada. Očito od odgovora na pitanja za sada ništa, ali sam se našla na meti organizirane ekipe koja misli da se defamacijom rješavaju stvari i ušutkavaju ljudi. Naravno da su to već viđene metode koje me ne mogu zastrašiti, ali uistinu očekujem od gđe. Grabar Kitarović da preuzme palicu, odgovori na pitanja i pokaže koje je demokratske principe i osobno usvojila. Ne očekujem od nje da podržava metode onih koji su se danas na mene obrušili. Njena je dužnost, kao i svakog kandidata koji pretendira biti predsjednik države komunicirati s hrvatskim građanima i odgovoriti na pitanja tijekom kampanje i ja očekujem odgovore - napisala je Ramljak na svom Facebooku. 

Bivša ravnateljica prijavljena DORH-u

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Podsjetimo, bivšu ravnateljicu Instituta Ruđer Bošković u siječnju ove godine prijavio je DORH-u sadašnji ravnatelj Instituta Tome Antičić. On je od DORH-a zatražio da istraži moguće nezakonite radnje bivše ravnateljice.

Ramljak je bila na čelu Ruđera od svibnja 2009. do travnja 2012. Antičić je tereti da u tom periodu nije učinila ništa da spriječi gubitak u državnom proračunu u iznosu većem od milijun kuna. Navodno si je na plaću od novca Instituta isplaćivala stimulacije.  Prijavljena Ramljak tada je kazala da je zatečena i šokirana. Rekla je da je ona bila prva ravnateljica IRB-a koja je pozvala DORH da pročešlja kriminal na Institutu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 534
VIDEO

Potvrđeno za 24sata: Plenković ide u Europski parlament? Nosit će listu. Ovo su ostala imena...
EU IZBORI

Potvrđeno za 24sata: Plenković ide u Europski parlament? Nosit će listu. Ovo su ostala imena...

Po snazi HDZ-a, Plenković sigurno osvaja petogodišnji mandat na izborima 9. lipnja. To će opet otvoriti raspravu o tome hoće li uopće ostati u Hrvatskoj ako mu ponude pozicije unutar europskih institucija

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'
SASTAO SE VRH HDZ-A

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'

Nakon sastanka vrha HDZ-a, šef stranke Plenković obratio se javnosti
Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u