Obavijesti

Sport

Komentari 12

Semir Tuce: Uz mene i Seju Kajtaza zabijala bi i moja baba

Semir Tuce: Uz mene i Seju Kajtaza zabijala bi i moja baba
3

Ivica Osim u igru je umjesto Tucea htio poslati Marka Mlinarića, no s klupe se podignuo Predrag Jurić i ušao bez dopuštenja, kaže Semir Tuce, bivši igrač Veleža

VIDEO

U svaku obranu unose nemir - Sejo i Semir, bila je omiljena poštapalica pokojnoga komentatora Ive Tomića. Velež je osamdesetih godina prošlog stoljeća igrao možda i najljepši nogomet u Jugoslaviji, a Sejo Kajtaz i Semir Tuce bili su krila te momčadi.

- Uh, sjetim se svako malo - kaže Tuce, koji je za Velež odigrao više od 200 utakmica.

Prodorima i driblinzima izluđivao je bekove. Protiv kojih mu je bilo najteže igrati?

- Stanojković, Bračun, Cukrov... Ne, ne. Dinamov Cupan! Uh što je taj derao - kaže Semir.

Velež je 1986. osvojio Kup. U finalu je pobijedio Dinamo. Njegov suigrač Predrag Jurić šali se da je Semir samo nastupio.

- A baš je njemu bilo teško. Sejo i ja bismo sve napravili, centrirali, a on bi samo trebao postaviti glavu. Uh, problema. I moja bi baba zabijala - našalio se Tuce.

U kvalifikacijama za EP 1988. Jugoslavija je igrala na Wembleyu protiv Engleske.

- Ušao sam s klupe. Nisam ni taknuo loptu, a s leđa me pokosio Terry Butcher. Igrao sam deset sekundi. Izbornik Osim podignuo je Marka Mlinarića i viknuo mu da uđe. No dok se Mlinka skidao, u igru je utrčao Predrag Jurić! Viče Osim: ‘Hej, pa nisam tebe stavio!’ A Jurić odmahne i ostane u igri - prisjetio se Tuce, koji je nakon te utakmice nosio gips.

- Mjesec dana. Probudivši se jedno jutro, kažem sam sebi: ‘Eh, nećeš ga više nositi’. Uzeo sam škare i skinuo ga na vlastitu odgovornost. I otišao na trening.

Iz Veleža je otišao u švicarski Luzern, gdje živi više od 20 godina.

- Ozlijedio sam kuk i prestao igrati. Radim s djecom - zaključio je Tuce.

Semir Tuce legenda Veleža

Bio je jedno od najboljih lijevih krila bivše države. Za Velež je od 1983. do 1989. odigrao više od 200 utakmica i zabio 57 golova. Iz Veleža je otišao u Luzern, gdje je završio karijeru.

U cijeloj karijeri dao je samo jedan gol glavom

Igrali smo 1986. protiv Partizana. Netko je pucao, mislim Skočajić. Lopta je pogodila stativu i odbila se u mojem smjeru. Zažmirio sam i postavio glavu. Pogodila me i ušla u gol. Ne sjećam se da sam ikad poslije zabio koji gol glavom. I taj sam zabio slučajno. Glava mi nikad nije bila jača strana, kaže Tuce.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica