Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Slatkovodna riba najviše 'voli’ jake začine

Slatkovodna riba najviše 'voli’ jake začine
1

Okus pečene riječne ribe dodatno će obogatiti marinada od vina i jakih začina. Marinadi možete dodati i začine poput češnjaka, kopra i peršina

VIDEO

Riječnu ribu poput pastrve, šarana, štuke, amura, grgeča, soma ili tolstolbika najbolje je prije prženja, kuhanja ili pečenja marinirati nekoliko sati u limunovu soku ili octu. Marinadu obogatite mirisnim dodacima poput luka, češnjaka, peršina, kopra, papra i soli koji će neutralizirati miris slatkovodne ribe koji nekima smeta. Također, živom šaranu miris mulja možete smanjiti ako ga živog ostavite u protočnoj vodi najmanje 24 sata. Pastrva se najčešće poslužuje kuhana, a šaran i som odlični su za pripremu fišpaprikaša. Ljuta paprika, vino, češnjak i puno luka neizostavni su sastojak fiša.

Tradicionalni fišpaprikaš
Sastojci: kg soma i šarana, 1,3 l vode, 2 dl bijelog vina, 500 g luka, 3 češnja češnjaka, žlica slatke crvene paprike, 1-2 ljute papričice ili feferona, sol, papar
Priprema: Ribu očistite i narežite je na komade. Na vrućem ulju popržite nasjeckan luk. Dodajte nasjeckan češnjak, slatku papriku, čili te papar i sve zalijte vodom. Kad zavrije, dodajte na komade narezanu ribu, bijelo vino te sve lagano kuhajte.

Pečeni šaran punjen lukom i gljivama
Sastojci: šaran, pola čaše narezanog luka, gljiva i krušnih mrvica, mrkva, žličica šećera
Operite ribu u octu i neka stoji 15 minuta. Pomiješajte mrvice, šećer, luk, gljive i narezanu mrkvu s čašom bijelog vina te napunite ribu. Premažite ribu jajetom, pospite mrvicama i listićima maslaca. Pecite sat vremena. Izvadite ribu, a u umak dodajte vodu i umiješajte žlicu brašna s malo maslaca. Prokuhajte, procijedite, dodajte limunov sok, papar i sol te prelijte preko ribe.

Riječna riba “odjevena” u slaninu
Sastojci: 2 pastrve, češanj češnjaka, 4-6 traka tanko narezane slanine, ulje, svježi peršin
Operite i očistite pastrve. U unutrašnjost stavite malo nasjeckanog češnjaka i nasjeckanog peršina, posolite i popaprite. Ribu omotajte sa 2-3 tanke trake slanine. Ako je potrebno, pričvrstite slaninu čačkalicama. Donju stranu ribe uvaljajte u brašno i ispecite na ulju u tavi. Ili ih poslažite na nauljeni pleh i pecite oko 25 minuta u pećnici na 200C.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!
STRAVA I UŽAS

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!

Zach je odlučio posjetiti dr. Naomi Sutton uvjeren da ga je penis 'izdao' kad mu se počelo događati da zbog preuske kožice na vrhu spolovila ne može doživjeti orgazam
Dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja: Rak neka odgodi bitne odluke, a Lavu sve ide od ruke
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja: Rak neka odgodi bitne odluke, a Lavu sve ide od ruke

Pročitajte dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje