Obavijesti

Sport

Komentari 83

Što smo vidjeli u dva kola? Put do Brazila bit će pakleno težak

Što smo vidjeli u dva kola? Put do Brazila bit će pakleno težak
6

Što su pokazale ostale reprezentacije u skupini? Jeste li očekivali više ili manje od njih? Donijeli smo neke zaključke na temelju dva kola, a vi ispunite anketu

VIDEO

Odigrano je uvodnih 180 minuta kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, a Hrvatska ima četiri boda. To je bio minimum koji bi vjerojatno velika većina navijača i stručnjaka potpisala uoči utakmica. 

Igra nam u dva kola i nije bila posebno dobra, ali baš zato je optimizam veći. Na iskustvo smo dobili Makedoniju i uzeli bod u Belgiji, a kad u formu uđu glavni igrači, poput Modrića, i kad 'kliknu' s novim izbornikom, to bi moglo izgledati još i značajno bolje. 

Ipak, očigledno je da nas na putu do Brazila čeka iznimno težak put i osam isto takvih utakmica.

A što su pokazale ostale reprezentacije u skupini? Jeste li očekivali više ili manje od njih? Donijeli smo neke zaključke na temelju dva kola, a vi ispunite anketu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Belgija

Jučer su pokazali sve ono što se o njima pričalo. To je snažna, moderna reprezentacija koja igra vrlo brzo i ima odlične pojedince, ali i jedan veliki minus - neiskustvo! To je hrvatski adut, ali čini se kako su 'crveni vragovi' najveća prijetnja u borbi za 1. mjesto.

Srbija

Pokazali su dva lica. Protiv Škotske tromo i bezidejno, a protiv Walesa moderno i razigrano. S njima će nam biti vrlo teško u obje utakmice jer je tu uvijek i onaj aspekt koji nema veze sa sportom. Imaju potencijala, ali nisu konstantni. Uostalom, pobjeda protiv Walesa im je prva u šest utakmica koliko ih je vodio novi izbornik Mihajlović.

Makedonija

Najugodnije iznenađenje! Jedini su odigrali obje gostujuće utakmice i tko u Skopju uzme puni plijen, taj će jednom nogom biti na SP-u. Silno su namučili 'vatrene', a i bod iz Škotske je malo s obzirom na prikazano. Da imaju koju ekstra klasu više, osim Pandeva, bili bi ozbiljan konkurent. Ovako, vjerojatno će skupiti dvoznamenkast broj bodova, ali vjerojatno dovoljno samo za, maksimalno, 3. mjesto. Već idući  mjesec, točnije 12. listopada, opet igramo s njima.

Škotska

Škoti imaju svoj stil već godinama i ništa se tu nije promijenilo. Nemaju imaginacije, igraju klasično 'otočki'. Nikome s njima neće biti lako. Neporaženi su i bit će tvrd orah, ali tko u dva dvoboja s njima ne uzme svih šest bodova, teško da se može nadati osvajanju grupe.

Wales

Gareth Bale, Aaron Ramsey, Joe Allen, Craig Bellamy... Nekoliko zvučnih imena, dovoljno da se pomisli kako će svakome biti neugodan suparnik. Čini se kako će Velšani ostati prikovani za dno ljestvice. Izgubili su od Belgije, a Srbija im je zabila šest golova. Od njih se svakako očekivalo puno više. Wales dočekujemo za nešto više od mjesec dana, 16. listopada.

Skupina A, ljestvica (* ako će dvije ili više reprezentacija imati jednak broj bodova, gleda se gol-razlika): 

  • 1. Srbija 4 (6-1)
  • 2. Belgija 4 (3-1)
  • 3. Hrvatska 4 (2-1)
  • 4. Škotska 2 (1-1)
  • 5. Makedonija 1 (1-2)
  • 6. Wales 0 (1-8)
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 83
VIDEO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'
IGRAO ZA HAJDUK I DINAMO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'

Plus+ Srđan Mladinić za 24sata: Igrao sam i za Hajduk i za Dinamo, ali nisam imao problema. Situacija s Brekalom otišla je predaleko, a volio bih da ‘bili’ osvoje naslov

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'
SAD JE 1-1

VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'

Futsal Dinamo ni iz trećeg pokušaja nije uspio pobijediti na Gripama. U drugoj utakmici doigravanja PH u futsalu Torcida je slavila 3-2, golom pred kraj drugog produžetka