Obavijesti

News

Komentari 10

Susjedin stan i zgradu hrabri Zlatko (51) spasio je od požara

Susjedin stan i zgradu hrabri Zlatko (51) spasio je od požara
1

Dok su susjedi u panici vrištali jer je vatra sukljala iz stana u prizemlju, prisebni Zlatko zadržao je dah te utrčao u plamen i počeo ga gasiti. Spasio je zgradu

VIDEO

Požar je gutao stan u prizemlju zgrade u Osijeku i prijetio da se proširi na cijelu zgradu. Hrabri Zlatko jedini se nije skamenio od straha.

- Bilo je oko 4 sata ujutro kad me je iz sna probudio lavež pasa te buka i galama iz hodnika zgrade. Doslovno sam iskočio iz kreveta, otvorio vrata stana i imao što vidjeti – gusti dim je sukljao iz podruma i penjao se prema gornjim katovima. Susjedi su vrištali, jedno dijete je plakalo. Nisam nimalo dvojio, potrčao sam u smjeru stana u prizemlju koji je bio u buktinji - rekao je Zlatko Slišković (51)

Ondje živi susjeda Ljerka Pećar (50). Prilazeći stanu zbog gustog dima ništa se nije moglo vidjeti. Zlatko se pridržavao za rukohvat na stubištu. Susreo je susjedina sina Tina (22) koji je bio toliko preplašen da nije znao ni uključiti aparat za gašenje.

- Uzeo sam aparat i otvorio vrata stana. U prvom trenutku ništa nisam vidio od goleme koncentracije dima koji je prosukljao iznutra. Udahnuo sam, ušao u stan i počeo aparatom gasiti plamen. Pripremio sam čak četiri aparata, ali uspio sam u dva ulijetanja sve ugasiti - govori nam Zlatko.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Godinu dana poslije hrabri Zlatko govori kako se svaki dan prisjeti katastrofalnog požara kad prolazi pored susjedina stana.

U naselju Uske njive s poštovanjem govore o njegovoj hrabrosti i ističu kako je opasnost bila velika jer je požar mogao zahvatiti cijelu zgradu. Nitko nije stradao, a krivac za požar bio je proboj instalacija.

Supruga čuva rublje koje je nosio na gašenju požara

Supruga mi ne dopušta oprati gaće u kojima sam se sjurio niz stepenice. One danas stoje u posebnoj ladici, onako zamrljane čađom, kao podsjetnik na dan kad je sve moglo otići u nekom drugom smjeru, smije se veseli Zlatko. Kaže kako ne smatra da je učinio veliko herojsko djelo.

Susjedi su se vremenom uspjeli snaći

Nekoliko sati nakon požara sam rekla, a sad mogu i potvrditi, da se u najtežim situacijama ljudi pokažu u pravom izdanju. Zlatku sam zahvalna do groba, nikad neću zaboraviti što je tada napravio, govori susjeda Ljerka koja se u stan vratila samo tri dana poslije požara i sve obnovila. 

Priču o neustrašivu Zlatku pogledajte na www.ponoshrvatske.hr

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1