Obavijesti

News

Komentari 68

Tragedija: Karlo (9) je istrčao po loptu, udario ga automobil

Tragedija: Karlo (9) je istrčao po loptu, udario ga  automobil
1

Županja: Karlo Lešić (9) igrao je nogomet s prijateljima u dvorištu. Istrčao je po loptu. Udario ga je auto. Karlovi školski prijatelji su neutješni. Plaču i zovu ga...

VIDEO

Prijatelju! Prijatelju! Učenik prvog razreda Osnovne škole Josipa Kozarca iz Županje u ponedjeljak je svakih 15 minuta napuštao učionicu i uplakan dolazio pred fotografiju tragično stradaloga Karla Lešića (9).

Dječak, shrvan od boli, samo je govorio: “Prijatelju, volim te, prijatelju”, prekrižio se i u suzama vraćao u razred.

- Zajedno smo od druge godine života. Da sam u nedjelju bio s njim, spasio bih ga - plačući nam je ispričao dječak koji se nikako nije mogao pomiriti s prijateljevom tragičnom smrću.

Ispred škole je podignuta crna zastava u znak žalosti zbog tragedije koja je potresla Županju. Maleni Karlo poginuo je u nedjelju poslijepodne igrajući se s prijateljima u dvorištu kuće u županjskoj ulici Šantava.

Preminuo je na mjestu

Tijekom igre istrčao je za loptom, koja im je iz dvorišta pobjegla na cestu. Stradao je pod kotačima automobila koji 52-godišnji Županjac nije uspio na vrijeme zaustaviti. Policija je u ponedjeljak šturo izvijestila da je u prometnoj nesreći u Ulici baruna Trenka oko 15.30 život izgubio 9-godišnjak. Od posljedica udara dječak je preminuo na mjestu. Vozač automobila nije bio pod utjecajem alkohola, navela je policija u svom priopćenju.

Majka mladića koji se u nedjelju krizmao i kod kojeg je bio Karlo ispričala nam je da je dječak, istrčavajući iz dvorišta kuće u kojoj je bilo pedesetak ljudi, zastao i propustio jedan auto.

- Kad je taj auto prošao, zaletio se po loptu, ali naišao je drugi i udario ga. Strašno! Dokad će se ovdje događati ovakve nesreće?! - još u šoku pričala je žena.

Poginuli mladići: Županjci pamte tragediju na istom mjestu

Naime, Karlo je poginuo točno na mjestu na kojem je prije četiri godine krenula najtužnija povorka koju Županja pamti. Tad su u teškoj prometnoj nesreći poginula tri mlada županjska konjogojca, koji su bili susjedi i najbolji prijatelji. Njihov put do županjskoga groblja svetog Jurja, koji je počeo baš na mjestu Karlove pogibije, pratili su tiho svirane šokačke pjesme i nemirno rzanje konja koji su vukli zaprege s lijesovima. Jedan od tada poginulih mladića je bratić majke stradaloga Karla.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 68
VIDEO

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"