Obavijesti

News

Komentari 465

Sinovčić u srijedu ujutro u 9 sati na ispitivanju u USKOK-u

Sinovčić u srijedu ujutro u 9 sati na ispitivanju u USKOK-u
25

Rene Sinovčič bi trebao prenoćiti u prostorijama PNUSKOK-a na Oranicama. U srijedu ujutro, kako javlja HRT, Sinovčića će ispitati u prostorijama USKOK-a

VIDEO

>>> Zadnje informacije (21.40 sati)

Istražitelji USKOK-a ispitat će Renu Sinovčića u srijedu u 9 sati ujutro . Njegov odvjetnik Andrej Korljan potvrdio je za Večernji list da je USKOK s opsežnom dokumentacijom i Renom Sinovčićem krenuo put Zagreba oko 21 sat i da će, unatoč tome što će večeras stići u Zagreb, ispitivanje biti tek sutra .

Uz Sinovčića, u USKOK-u će ispitati i šeficu Porezne Stoju Mučaji?

Nakon što su ispitali Novicu Erlića i Dalibora Zebića , bivšeg i sadašnjeg direktora NK Zadar, tijekom večeri USKOK bi trebao ispitati još tri osumnjičena i uhićena poreznika. Reno Sinovčić bi na ispitivanje u USKOK trebao doći u srijedu ujutro. Kako piše Večernji list , USKOK će u srijedu ispitati i šeficu Porezne uprave Stoju Mučaji.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Kad se svi osumnjičeni ispitaju, očekuje se da će na zagrebačkom Županijskom sudu biti održano istražno ročište na kojem će se odlučivati o eventualnom zahtjevu USKOK-a za određivanjem istražnog zatvora .

Sinovčić će prenoćiti u prostorijama PNUSKOK-a u Zagrebu

Reno Sinovčić je na putu prema Zagrebu. Trebao bi prenoćiti u prostorijama PNUSKOK-a na Oranicama . U srijedu ujutro, kako javlja HRT , Sinovčića bi trebali dovesti u prostorije USKOK-a gdje će biti ispitan. U USKOK-u su u utorak ispitani nekadašnji direktor NK Zadra Novica Erlić te Dalibor Zebić predsjednik uprave NK Zadra.

Istraga u dva smjera

Fokus istrage je stavljen na dvije stvari. Prva je predstečajna nagodba njegove privatne televizije, a druga je nedavna privatizacija NK Zadar.

Opsežan predmet: Istražiteljima iz kombija ispadali paketi s dokumentima

Djelatnici PNUSKOK-a završili su pretres prostorija Vox televizije . Pretresu je prisustvovao i vlasnik Reno Sinovčić. Istražitelji su izuzeli više paketa s dokumentacijom. NovaTV javlja da je riječ o vrlo opsežnom predmetu te da su istražiteljima iz kombija čak ispala dva paketa dokumentacije. Prema zadnjim informacijama Sinovčić je navodno na putu prema Zagrebu.

Odvjetnik: Očekujem da će Sinovčića odvesti u Zagreb

Nešto prije 18 sati, prostorije tvrtke VOX napustio je Sinovčićev odvjetnik Andrej Korljan i rekao da ide prema Zagrebu.

- Očekujem da će moj branjenik večeras biti doveden u Zagreb . Još vam ne mogu govoriti o detaljima jer je istraga tajna, rekao je Andrej Korljan za Večernji list.

Oko 18 sati u zagrebački USKOK dovezen  je nekadašnji direktor NK Zadra Novica Erlić . On je bio direktor NK Zadra u vrijeme dok je Reno Sinovčić bio vanjski suradnik. Čini se da istražitelje zanima i to razdoblje poslovanja NK Zadar.

Uhićen Sinovčić i još šestero ljudi

Bivši nogometni sudac i poduzetnik Reno Sinovčić uhićen je u utorak ujutro u Zadru nakon čega je policija krenula u pretres prostorija njegove tvrtke Vox i stana, ali i prostorija Porezne. Osim Sinovčića uhićeno je još šestero ljudi iz Zadra i okolice , priopćili su iz MUP-a, a priveden je i bivši direktor NK Zadra.

Uhićeni su zbog sumnje u počinjenje više koruptivnih kaznenih djela, zlouporabe položaja i ovlasti, zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju, prijevare u gospodarskom poslovanju i dr. , stoji u priopćenju MUP-a.

Policajci su kombijem Sinovčiću prepriječili put na Gaženičkoj cesti te ga priveli.

Pretres stana, ali i prostorija VOX televizije

Oko 14.30 sati policija je dovršili pretres Sinovčićevog stana . On je cijelo vrijeme bio s istražiteljima u stanu, a nakon toga su ga prepratili u prostorije VOX televizije . Zbog pretresa zaposlenici od jutra nisu mogli u zgradu pa je stoga prekinuto emitiranje programa VOX TV-a.

Sinovčićev odvjetnik Andrej Korljan rekavši kako ima neka saznanja koja se stavljaju na teret Renu Sinovčiću i da zbog toga može reći da Sinovčić nije kriv i da će to i dokazati.

Odvjetnik: Sinovčičć nije uzeo ni lipe

- Ništa neobično ni inkriminirajuće nije se našlo pretragom stana mojeg branjenika. Govori se o nekim navodnim milijunskim pronevjerama u medijima . No, to nije točno jer on ne samo da nije uzeo ni lipe ni iz nogometnog kluba ni iz svoje tvrtke VOX, već je on davao svoj novac i znam da će se po pitanju toga aktivno oglasiti i na ispitivanju - rekao je Andrej Korljan.

Pokretanje videa...

Rozeta Bogeljić/24sata VIDEO

U policiju pozvana i šefica Porezne uprave

Među uhićenim poreznim djelatnicima su Željan Pejković, dugogodišnji bivši zadarski porezni pročelnik Vjekoslav Jurlina, Marko Lozančić te Irena Anić , doznaje Zadarski.hr.

Navodno je osumnjičena i Stoja Mučaji, ali po službenoj dužnosti jer je napravila propust budući da su njezini podređeni uhićeni. Mučaji je, navodno, sama pozvala policiju na granici sa Srbijom kad je čula da je Sinovčić uhićen, nakon čega su došli po nju i uhitili je. Mučaji se, kako neslužbeno doznajemo, vraćala iz Vojvodine gdje je za vikend bila u posjeti rodbini.

- Ne bih davala nikakve izjave, osim što ću vam reći da nisam uhićena. Vraćam se iz inozemstva i javit ću se tamo gdje su mi rekli da se javim. Dotad neću davati izjave - rekla je Mučaji.

Osim njih uhićen je i direktor NK Zadra.

Prije pretresa stana pitao policajce da ga puste da popije kavu

Kako piše Večernji, policija je došla u prostorije NK Zadra tražiti direktora Dalibora Zebića. U roku od 15 minuta Zebić se pojavio u kafiću, a kad su mu pristupili policajci, zamolio ih je da popije kavu prije pretresa njegova stana. To mu nisu dozvolili.

Dnevnik.hr javlja da je osim njega uhićeno još petero ljudi, zaposlenika Porezne i kluba NK Zadar.

Akcija PNUSKOK-a navodno je pokrenuta zbog neplaćanja poreza za NK Zadar, a RTL neslužbeno doznaje da su Sinovčić i ekipa pronevjerili 10 milijuna kuna.

Jutros je policija u njegov stan došla i po Novicu Erlića, bivšeg direktora NK Zadra. On je bio direktor prije nedavne privatizacije kluba, u vrijeme dok je Reno Sinovčić bio vanjski suradnik. Nakon privatizacije Reno je postao predsjednik Nadzornog odbora kluba,  a Dalibor Zebić predsjednik uprave, a bio je trener i igrač NK Zadra. Malverzacije oko privatizacije zadarskog nogometnog kluba prijavila je šefica Porezne uprave Stoja Mučaji, no prijava je odbačena " jer je sve bilo po zakonu".

Sinovčićev zet novinarki zavrnuo ruku, drugoj uzeo mobitel

Zet Rena Sinovčića napao je danas dvije novinarke dok su stajale u haustoru stražnjeg ulaza u zgradu u kojoj Sinovčić živi. Opsovao je novinarke i jednoj oteo mobitel, a drugoj zavrnuo ruku. Zatim se vratio u Sinovčićev stan. Mobitel je vratio vlasnici, a novinarke su ga prijavile policiji.

Vijećnik, vlasnik televizije, Kalmetin prijatelj...

Sinovčić je nezavisni gradski vijećnik, vlasnik televizije Vox, tjednika Vox i Zadarski regional, prvi čovjek NK Zadra te blizak suradnik i prijatelj gradonačelnika Božidara Kalmete.

Renu Sinovčića Nacional je 2004. svrstao na listu 50 najbogatijih Hrvata. Pisali su tada da je 'kralj ribe na Jadranu, bivši nogometni sudac s presudnim utjecajem u Hrvatskom nogometnom savezu, dobro iskoristio svoje lobističke i organizacijske sposobnosti'. Prozvali su ga tada i za lažiranje utakmica.

>>> Uskoro opširnije...

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 465
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Misterij nestanka male Danke (2): 'Zlatno je dijete. Mirna i šutljiva, hoće prići svakome'
VELIKA POTRAGA U SRBIJI

Misterij nestanka male Danke (2): 'Zlatno je dijete. Mirna i šutljiva, hoće prići svakome'

Na istoku Srbije od utorka poslijepodne traje potraga za Dankom Ilić (2). Traže je stotine volontera i policajaca, teren pretražuju i rudari. Pomoć nudi i naš HGSS