Obavijesti

News

Komentari 68

Ukrali 1,2 mil. kn ušteđevina radnika u zagrebačkoj Plinari

Blagajnica koja je godinama vodila kasu uzajamne pomoći se razboljela, a DORH i policija, kojima je sve prijavljeno, šute. Radnicima nedostaje 1,24 milijuna kuna

VIDEO

Godinama smo se odricali novca za crne dane. Nestalo je više od milijun kuna, a svi odgovorni šute. Gdje je naš novac!?

Očajni radnik Gradske plinare Zagreb tako nam opisuje kriminal koji se dogodio s njihovom kasom uzajamne pomoći. Godinama je kasa bila izvor dodatnog novca za radnika koji bi upao u financijske poteškoće. Radnici su uplaćivali mjesečno po 100 kuna, a nakon šest mjeseci mogli su podići iznose od 3000 kuna. Nakon godine uplata mogli su bez kamata dobiti pomoć od 6000 kuna. Sve je funkcioniralo do kraja prošle godine kad je većina radnika otišla u mirovinu. Pokazalo se da u kasi nema novca ni da se njima vrati uplaćeno. A trebalo je ostati više od milijun kuna!

- Nakon svih provjera nedostaje 1,24 milijuna kuna. Još u svibnju smo sve prijavili Državnom odvjetništvu, ali zasad nikakvu povratnu informaciju nismo primili - potvrdila nam je Vesna Pauković, predsjednica sindikata u Plinari.

Ona kaže da je kasa osnovana znatno prije sindikata u Plinari i da oni nisu direktno nadzirali isplate. Tek na prijavu radnika uključili su se u priču.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Blagajnica je na bolovanju

Iz uprave Plinare također nam je poručeno da to nema nikakve veze s njima. Odgovorna za isplate pomoći i vođenje evidencije bila je blagajnica. Međutim, Pauković nam kaže da je ona otvorila bolovanje čim je osnovana radna skupina koja ju je tražila dostavu sve dokumentacije. Prema našim informacijama, blagajnica je teško bolesna pa ju je bilo nemoguće kontaktirati. Još jedna osoba koja je vodila kasu tvrdi da bez blagajnice nije mogla ništa potpisivati.

Pauković kaže da oni nemaju ovlasti niti mogu ispitati blagajnicu nakon što je otvorila bolovanje. U srijedu su DORH-u poslali i požurnicu jer se istraga pet mjeseci nije pomakla s mrtve točke.

- Nadam se da će utvrditi gdje je novac. I naplatiti se iz imovine - kaže Pauković. Za 178 radnika to je slaba nada da će vidjeti novac.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 68
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a