Obavijesti

News

Komentari 174

Ukrali mu ga u ratu: Nakon 20 godina pronašao svoj traktor

Ukrali mu ga u ratu: Nakon 20 godina pronašao svoj traktor
1

BiH: Šefket Begović je od 2001. tražio stroj i otkrio je da je u Srbiji. Traktor Zetor kupio je davne 1980. i odlično ga je služio, no onda mu je ukraden tijekom rata

VIDEO

Prepoznao sam ga po jednom prepravljanju koje sam napravio. Odmah mi je srce brže zakucalo, prisjetio se Šefket Begović iz općine Lopare u BiH.

On je poput pravog detektiva nakon 20 godina u Srbiji pronašao ukradeni traktor marke Zetor. Traktor mu je “izravno s trake” u Češkoj na imanje stigao 1980. godine.

- Brat i ja smo plakali od sreće kad smo ga ugledali, toliko sam volio taj traktor - kazao je Begović za Dnevni avaz. Stroj ga je odlično služio do 1992. godine, a vjerojatno bi i dalje da lupeži nisu iskoristili ratno stanje kako bi opljačkali selo. Mještanima su nestali stoka, poljoprivredni strojevi, a među njima i Šefketov Zetor.

- Kad sam se 2001. godine vratio iz izbjeglištva, najteže mi je bilo što nema mojeg traktora. No nisam se pomirio s tim nego sam počeo svoju potragu - objasnio je Begović.

Prije dvije godine dobio je dojavu da bi njegov Zetor mogao biti u Ribarima kraj Šapca, kod čovjeka koji prodaje dijelove za traktore. Sljedeći trag, Šefket se odmah zaputio u Srbiju.

- Od prodavača sam tražio neki dio za traktor. Dok sam pregledavao taj dio, krajičkom oka sam šarao lijevo i desno. Pod nadstrešnicom sam ugledao svoj stroj - ispričao je.

Odmah je otišao u tuzlansku policiju i prijavio što je otkrio. Oko dva tjedna nakon toga inspektori su ga obavijestili da svoj Zetor može preuzeti u Srbiji. Traktor je natovario na labudicu i dovezao ga u BiH.

- Granični policajac me pitao: ‘Što je ovo?’. Odgovorio sam mu da se Lassie vraća kući. Otad ga zovemo Lassie - s osmijehom je rekao Šefket i dodao da traktor i danas radi kao singerica.

Slučajevi da policija nakon deset i više godina nađe ukradeno vozilo vrlo su rijetki. Sreće je imao Riječanin Teo Pavišić, kojemu je policija lani u njemačkom Nürnbergu pronašla Mercedes kabriolet ukraden 14 godina ranije. Riječanina je više od svega iznenadilo što auto nije bio oštećen te što je bio u vrlo dobrom stanju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 174
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa