Obavijesti

Sport

Komentari 19

Ivan Šuker: Prvi korak? Riješiti slučaj Bender; želim promjene

Ivan Šuker: Prvi korak? Riješiti slučaj Bender; želim promjene
1

Još su dva mjeseca do EuroBasketa i želio bih da Zagreb živi s EuroBasketom. Htio bih da Zagrepčani na svakom koraku osjećaju da se nešto događa, kaže Šuker

VIDEO

Ivan Šuker, bivši ministar financija, u nedjelju je postao novi predsjednik Hrvatskog košarkaškog saveza nakon što je Danko Radić, dosadašnji šef, povukao kandidaturu "zbog zdravlja". Sve je bio plod dogovora, tvrdi član HDZ-a.

- Drago mi je da je završilo ovako, da smo poslali poruku jedninstva ljudima koji rade u hrvatskoj košarci. Dakle, krenuli smo s dva protukandidata i na kraju smo u interesu hrvatske košarke napravili što smo napravili. Mislim da je poslana jedna lijepa poruka i na svima nama je da radimo za dobrobit hrvatske košarke u budućnosti. Htio bih zahvaliti gospodinu Danku Radiću, koji se usprkos teškoj bolesti trudio da savez itekako funkcionira. Naravno, on će biti tu, pri savezu i košarci koliko god bude mogao i još jednom mu hvala za sve ove godine - rekao je Šuker, prenosi službena stranica HKS-a.

Gorući problem u hrvatskoj košarci trenutačno je slučaj Dragana Bendera, reprezentativca Hrvatske do 19 godina kojem je savez zbog ugovora s različitim dobavljačem opreme zabranio nastupiti na Svjetskom prvenstvu na Kreti. Kako se sada čini, na Mundijal se Bender neće vraćati, ali Šuker će ga nastojati uključiti u sastav reprezentacije koja će nastupiti na EP-u do 18 godina.

- Prvi korak je već u ponedjeljak u ponedjeljak vidjeti kako da se riješi slučaj Bender. To je sada primarna stvar, ne od danas nego od jučer - kazao je Šuker i nastavio o prvim potezima u fotelji predsjednika:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Još su dva mjeseca do EuroBasketa i želio bih da Zagreb živi s EuroBasketom. Htio bih da Zagrepčani na svakom koraku osjećaju da se nešto događa jer ako to ne postoji, onda to nije prava stvar. Ako postignete dobru atmosferu i još k tome dođe rezultat, onda je to najveći plus za organizaciju košarke i nešto što će privući mlade da se bave košarkom. Bez toga ne možemo ništa napraviti.

Šuker ima u planu promjene Upravnog odbora HKS-a na način da će njegovi članovi biti zaduženi za određena područja. Primjerice, jedan dopredsjednik brinut će o ekonomskom, a drugi o sportskom dijelu.

- Sada je imperativ prikupiti sponzore za EuroBasket, a nakon toga slijede klubovi, odnosno hrvatska liga. To je po meni dugoročan i ozbiljan projekt kojeg treba dobro osmisliti, trebaju u njega ući poznata imena. Po meni je to jedini način da HKS dobro funkcionira i da rasteretimo male klubove koji su se našli na marginama - naglasio je Šuker zaključivši da "ženskoj košarci treba hitno pomoći".

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...

Modrićeva objava izazvala je delirij među navijačima Reala. Ovako ga je nahvalio Ancelotti
NEUNIŠTIV JE

Modrićeva objava izazvala je delirij među navijačima Reala. Ovako ga je nahvalio Ancelotti

Modrić je odigrao svih 90 minuta u pobjedi Real Madrida nad Barcelonom (3-2) i opet bio ključan čovjek svoje momčadi...
VIDEO Igrač Barcelone vukao je Modrića i pokušavao ga srušiti, a onda se pošteno osramotio...
KAO BRZI VLAK

VIDEO Igrač Barcelone vukao je Modrića i pokušavao ga srušiti, a onda se pošteno osramotio...

Već mjesecima se diskutira o tome hoće li hrvatski maestro ostati u Real Madridu i sljedeću sezonu. Nema više ključnu ulogu kao nekada, većinom ulazi s klupe, ali u svakoj minuti pokaže koliko vrijedi