Obavijesti

Sport

Komentari 10

LeBronu Jamesu treba pomoć Dwyane Wadea i Chrisa Bosha

LeBronu Jamesu treba pomoć Dwyane Wadea i Chrisa Bosha
1

Trener Miamija se uoči odlučujuće 7. utakmice orijentirao na pokušaj pronalaženja načina da razbudi dvojac Wade-Bosh bez čije će pomoći Miami teško do finala

VIDEO

Da su Indiana Pacersi bolja momčad nego lani, uvjerili smo se više puta ove sezone, pogotovo u doigravanju, no pravi ispit zrelosti za momčad Franka Voegela uslijedio je nakon poraza u petoj utakmici kada su aktualni prvaci predvođeni Jamesom došli na korak do prolaska u finale. Pacersi su se tako našli u situaciji da su im potrebne dvije pobjede u nizu kako bi izborili veliko finale sa Spursima. Prvi korak napravljen je u noći sa subote na nedjelju kada su George, Hibbert i društvo na svom parketu deklasirali aktualne prvake i tako izborili posljednju sedmu utakmicu koja će nam dati konačnog protivnika Spursa.

Bila je to utakmica uvelike slična petoj igranoj u Miamiju, samo što su ovoga puta uloge bile obrnute. Miami je na poluvremenu imao vodstvo 40:39, da bi Pacersi stvari u svoju korist okrenuli u trećoj četvrtini u kojoj su bili bolji 29:15. Miami je u posljednjoj dionici igre s dvije vezane trice Millera došao na samo -4 da bi tada George tricom pokrenuo novo odvajanje Indiane koje je ovoga puta bilo nedostižno.

- Igrali smo čvrsto, igrali smo kao momčad. Kada igramo ovako, samo nebo nam je granica- kazao je Stephenson.

Za razliku od pete utakmice, Pacersi su ovoga puta imali veliku potporu u Hillu koji je ubacio 16 poena (6/12) uz šest asistencija, dok su standardno odlični bili predvodnici Pacersa, George s 28 poena (11/19) i osam skokova, te Hibbert s 24 poena (11/20) i 11 uhvaćenih lopti. West je s upalom dišnih puteva preskočio raniji trening, no na kraju je ipak završio na 11 poena (5/14) i 14 uhvaćenih lopti.

- Nismo htjeli da nam ovo bude posljednja utakmica. Ja i West smo se bacili u pravi okršaj u reketu - riječi su Hibberta, dok se West nadovezao:

- Predaleko smo dogurali da sada ne bi igrao. Trenutačno se ne osjećam dobro iako pobjeda pomaže, no siguran sam da ću već sutra biti bolje.

Pacersi su do pobjede došli ponajviše zahvaljujući sjajnoj 3. četvrtini u kojoj su u potpunosti dominirali.

- Nadigrali su nas u svakom aspektu igre - izjavio je trener Miamija Spoelstra, dok je James dodao:

- Sve ste mogli vidjeti. Bila je to totalna dominacija Pacersa u 3. četvrtini. Oni su pogađali, mi se nismo uspijevali obraniti, te smo uz to promašili neke vrlo lagane šuteve.

Ponovno je u redovima Miamija praktički sam igrao James još jednom tako podsjetivši na dane u Clevelandu. Ubacio je aktualni MVP 29 poena (10/21) uz sedam skokova i šest asistencija, no kada vam od ostatka momčadi nitko ne ubaci više od 10 poena teško je pobijediti i puno lošije momčadi od Indiane.

Iako odlaze na "neprijateljski teritorij", Pacersi osjećaju da imaju veliku šansu za prolazak u finale.

- Bit će teško s obzirom da se igra na njihovom parketu, no ukoliko odigramo agresivno kao što je to slučaj kod kuće, možemo do pobjede - osvrnuo se Stephenson.

Indiana je u odnosu na prošlu sezonu otišla korak dalje, no s obzirom da su nad aktualnim prvacima ove sezone slavili u pet od odigranih devet susreta, optimizam ne napušta ni trenera Voegela:

- Vjerujemo i uvijek smo vjerovali da možemo slaviti u ovoj seriji. Nismo igrali savršeno do sada, no blizu savršenstva ćemo trebati biti ukoliko mislimo proći dalje. Naš pristup za večeras neće biti " ukoliko izgubimo, ispadamo", već će biti " ukoliko pobijedimo, idemo u finale". Tako ćemo se postaviti i idemo dati sve od sebe kako bi osvojili Istočnu konferenciju.

Da bi to postigli Pacersi će morati odigrati na nivou šeste utakmice u kojoj su u svim segmentima nadigrali aktualne prvake. Uz raspoloženog Hibberta i Westa, Indiana je u toj utakmici ostvarila prednost u skoku čak 53-33, što im je automatski dalo i prednost u poenima iz reketa, 42:22. Ključ svih pobjeda Indiane je bila obrana, pa je tako slučaj bio i u šestoj utakmici kada su zaustavili Miamija na svega 36% šuta.

Aktualni prvaci s druge strane imaju znatno više briga uoči odlučujuće sedme utakmice od svojih protivnika. Prvenstveno se to odnosi na dvojac Wade-Bosh koji uz probleme s ozljedama pružaju znatno lošije izvedbe od onih na koje smo navikli. Wade u posljednje tri utakmice bilježi u prosjeku 12 poena uz šut od 32%, dok je Bosh još i gori pa tako u istom razdoblju bilježi svega 6,3 poena uz 24% šuta. Krivicu za takve njihove predstave preuzeo je na sebe trener Spoelstra.

- Moram pronaći način da Bosha dovedemo do pozicije na kojoj se on osjeća najbolje - osvrnuo se probleme Bosha Spoelstra, dok je za Wadea dodao:

- Na meni je odgovornost da Wade dođe na pozicije iz kojih može biti agresivan. Fokusirao sam se na to cijelo jutro i još ću sljedeća 24 sata. Radim s tim čovjekom već 10 godina, i kada je situacija biti ili ne biti, Wade je najbolji.

Spoelstra se očito orijentirao na pokušaj "buđenja" ostala dva člana "velike trojke", dok za "buđenje" Jamesa nema nikakve potrebe:

- Svake sezone 30 momčadi se nada da će biti u ovoj situaciji, a sada su samo dvije. Izrazito se veselim toj sedmoj utakmici pred našim navijačima jer za to smo radili cijele sezone - kazao je James, dok je Wade dodao:

- Jedna utakmica odlučuje za obje momčadi, a mi smo naporno radili cijele sezone kako bi takvu utakmicu dočekali na svom parketu. Imamo dovoljno samopouzdanja, no ne smijemo se orijentirati na pojedinačne izvedbe već moramo pronaći način kako da pomognemo ekipi. 

Ono što još vrijedi napomenuti je da se za Miami nakon odrađene suspenzije vraća Andersen, dok je za nepromišljene izjave Hibbert na koncu kažnjen novčanom kaznom, iako je postojala bojazan od eventualne suspenzije. Dodajmo još da je trenutačno nepoznato stanje s Westom koji je igrao u šestoj utakmici s temperaturom, kao i sa Stephensonom koji je zbog ozljede gležnja napustio parket u posljednjoj četvrtini zadnje utakmice. 

Ipak, s obzirom na to da je odlučujuća utakmica na raspolaganju, vrlo vjerojatno ćemo na parketu večeras gledati najjače snage obje momčadi.

Tekst preuzet sa dvoznak.com - adrese za pametno klađenje

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'
AMERIČKI SAN BIVŠE DEVETKE

Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'

Davor Šuker suvlasnik je restorana Top na Tropicana Avenue u Las Vegasu otvoren prošle godine. Poslovni partner Sejo Kašić kaže: Poslužujemo hrvatsku sol, masline, pršut, vina, tartufe