Obavijesti

Sport

Komentari 27

Nakon našeg, debakl Srba i Slovenije, ostala Makedonija...

Nakon našeg, debakl Srba i Slovenije, ostala Makedonija...
4

Hrvatska, Crna Gora i BiH nisu ni prošle u drugi krug, a Slovenci i Srbi ostali su bez Olimpijskih igara. Makedonski su košarkaši jedna od najljepših sportskih priča...

VIDEO

Uoči Eurobasketa u Litvi u Ljubljani se igrao EX-YU turnir šest reprezentacija bivše Jugoslavije. Srbija je u finalu pobijedila Hrvatsku, Makedonija je bila posljednja. Očekivalo se da bi takav redoslijed mogao biti i na EP-u, no Makedonci će danas igrati za broncu, a svi ostali su podbacili. 

Najviše Hrvatska, gleda li se odnos očekivanog i prikazanog. Među mnogim propustima Joke Vrankovića najveći je taj što nije uspio motivirati igrače. Novi izbornik morat će biti i psiholog ili će HKS morati angažirati posebnog stručnjaka za to polje. Talent reprezentacije je neosporan, čak i bez Ukića i Tomasa, no igračima treba netko da izvuče najbolje iz njih, ono što nije uspio ni Joke ni oni sami.

Osim Hrvatske izblamirala se i Crna Gora, od BiH se ionako ništa nije očekivalo, a Srbi i Slovenci nisu izborili ni dodatne kvalifikacije za Olimpijske igre. Mala Makedonija, koju je malo tko vidio i u drugom krugu, ispala je perjanica košarke bivše Jugoslavije.

Ponižavanje nije upalilo

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Božo Maljković izbjegavao je hvaliti svoje igrače, uvijek je govorio kako su protivnici bolji i tako motivirao Slovence. Na kraju nisu prošli ni u dodatne kvalifikacije za OI.

BiH je prvom pobjedom ostvarila zadani cilj

Na EP-u nisu dobili utakmicu koja nešto znači od 1993., a u Litvi su dobili dvije. Svoju “letvicu” su preskočili, koliko god nisko stajala.

Legendarni Duda Ivković nije više onaj stari, a to se itekako osjetilo

Bio je trener kojeg svi slušaju, a nitko mu ne proturječi. Bio je najveći košarkaški autoritet na ovim prostorima. Bio je. Današnji Duda očito je izgubio čvrstinu. Nekad bi igraču za neposluh “opalio šamarčinu”, a danas ga ignoriraju i kad im kaže da se maknu s propuha. Osim Ivkovića, ni momčad Srbije nije imala potrebnu čvrstoću.

Vujoševićevi savjeti nisu se čuli

Dejan Radonjić nije se proslavio. Talentirana crnogorska momčad dobila je samo jednu utakmicu. U stožeru je imao Duška Vujoševića, ali nije se vidio njegov taktički potpis.

Od potpunog autsajdera do borbe za europsku košarkašku broncu

Makedonski su košarkaši jedna od najljepših sportskih priča u povijesti. Nitko ih nije vidio ni u drugom krugu, pa čak ni oni sami. No srčanošću i borbenošću nadoknadili su manjak kvalitete, rušili sve pred sobom, dok nisu naletjeli na moćne Španjolce, koji su ipak bili prejaki.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 27
VIDEO

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!
ZAOSTALA UTAKMICA

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!

Dinamo je u zaostaloj utakmici 5. kola HNL-a pobijedio Varaždin 2-1 golovima Baturine i Vidovića, dok je gostima gol nade dao Drožđek nakon velike pogreške Theophile-Catherinea. Ipak, Varaždinci s igračem manje nisu uspjeli do iznenađenja

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Ovo je raspored Rijeke i Dinama
DRAMA DO KRAJA

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Ovo je raspored Rijeke i Dinama

Još šest kola ostalo je do kraja sezone, a Rijeka i Dinamo sastat će se na Rujevici u 33. kolu. Susret koji bi mogao odrediti puno toga u utrci za naslov
Neki uopće ne igraju, a Dinamo koštaju oko 2,5 milijuna eura!? Zajec će kresati budžet za plaće
ZAJECOVE PROMJENE

Neki uopće ne igraju, a Dinamo koštaju oko 2,5 milijuna eura!? Zajec će kresati budžet za plaće

Plus+ Dinamo partnerski klub, gdje bi slao talente na posudbu, traži među regionalnim prvoligašima, a na ljeto slijedi rezanje budžeta za plaće. I 'modri' na igrače neće trošiti više od 16 milijuna eura godišnje