• Članak
  • Komentari 0
  • Share
  • Tweet1

Nikola Prkačin i službeno se vratio u svoju Cibonu

Kapetan hrvatske reprezentacije Nikola Prkačin karijeru će nastaviti u Ciboni. Prkačin je potpisao jednogodišnji ugovor s opcijom produženja

Četvrtak, 24. 7. 2008. u 17:49    Piše: Toni Horvat
Nikola Prkačin i službeno se vratio u svoju Cibonu Jurica Galoić Prkačinova borbenost mogla bi preporoditi Cibonu
Najstariji sin najesen mi kreće u školu i želio sam se vratiti u Hrvatsku. U Ciboni ću završiti ozbiljnu košarkašku karijeru, a možda poslije zaigram za matični Dubrovnik, rekao je kapetan hrvatske košarkaške reprezentacije, 33-godišnji Nikša Prkačin, nakon što je s Cibonom potpisao dvogodišnji ugovor s opcijom prekida nakon prve sezone.
- Cibona je moj klub u kojem sam proveo najljepše igračke dane. Htio sam se vratiti kući i drago mi je što su me svi u klubu željeli – dodao je Prkačin, s kojim su "vukovi" već dugo pregovarali, ali Dubrovčanin nije stigao ranije potpisati jer je bio na pripremama i u Ateni na kvalifikacijskom turniru za Olimpijske igre.
- Od dolaska u klub govorio sam da će nam prioritet biti dovođenje hrvatskih igrača, a Nikša je bio taj o kome smo već prvog dana razgovarali – priznao je trener Velimir Perasović.
U klubu nisu iznijeli financijske detalje ugovora, no s obzirom da je Nikša nedavno izjavio da bi u Cibonu došao i za pola trišne cijene (koja iznosi oko 800.000 eura), za pretpostaviti je da će dobivati do 400.000 eura po sezoni. Tako je naš najtrofejniji klub riješio pitanje stožernog centra za iduću sezonu, no ne namjerava se tu zaustaviti.
- Točno je da smo zainteresirani za Davora Kusa, no s njim ne možemo ništa dok ne dobije slobodne ruke od Unicaje, s kojom još ima ugovor. I dalje nam trebaju još jedan razigravač, što je najdeficitarnija pozicija na tržištu, te "četvorka" koja će biti kompatibilna s Nikšom i drugim igračima – najavio je Perasović.
Cibosi su u posljednje vrijeme bili blizu rješenja na poziciji playmakera, ali Rashard Wright je potpisao za berlinsku Albu, a Vonteego Cummings za madridski Estudiantes.

Tagovi: nikola prkačin, hrvatska, cibona , jasmin repeša, marko popović

Komentari Pogledaj sve komentare
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Budite naš čitatelj reporter Obrazac
telefon: 01/24-24-242 e-mail: reporter@24sata.hr Sve priče objavljene u tiskanom izdanju nagrađujemo sa 100 do 1000 kuna. Šaljite i na MMS: 099/224-2424, SMS 662024 (1,24 kn za sve operatere).

Zatvori / Otvori toolbar