Obavijesti

Sport

Komentari 142

Scola: Gledao sam kako Divac baca šahovnicu 1990. godine...

Scola: Gledao sam kako Divac baca šahovnicu 1990. godine...
2

Divac je bio samo nekoliko metara udaljen od mene. Tada nisam shvaćao zašto je bacio zastavu. Tek sam kasnije shvatio, rekao je srpskim novinarima Luis Scola...

VIDEO

Luis Scola 1990. godine bio je uz parket na Svjetskom prvenstvu u Argentini. Imao je 10 godina, dodavao je lopte i čistio parket. Divio se zvijezdama i sanjao da će jednoga dana i on postati košarkaš. Danas je Scola NBA zvijezda i sa svojom reprezentacijom sudjelovao je na pripremnom turniru u Beogradu uoči SP-a.

Argentinac je gledao sve utakmice tog prvenstva, a u finalu između Jugoslavije i SSSR-a bio je uz parket. Nakon utakmice Vlade Divac istrgnuo je zastavu iz ruke navijaču koji je ušao na parket. Scola je to vidio, ali tada nije shvaćao o čemu se radi.

- Vidio sam Divca sa zastavom. Bio je samo nekoliko metara od mene. Naravno, tada mi ništa nije bilo jasno niti su mi roditelji mogli objasniti o čemu se radi. Kasnije, kada se dogodilo ono što se dogodilo, shvatio sam - rekao je Scola za Sportski Žurnal.

Argentinac je gledao dokumentarni film "Jednom braća" , objavljen na ESPN-u. Film se bazira na odnosu Divca i Dražena Petrovića, nekoć dobrih prijatelja. Scola je priznao kako je na pojedinim dijelovima umalo zaplakao.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Vidim se u tom filmu. Baš u trenutku u kojem Divac uzima zastavu  - dodaje Scola.

Vlade Divac , koji je glavni protagonist ESPN-ovog dokumentarca, prije četiri godine uoči premijere filma objasnio je što se dogodilo sa zastavom te 1990. godine.

- U Hrvatskoj se priča da sam gazio hrvatsku zastavu. To nije bila hrvatska, već ustaška zastava. Pratio sam dečka kako se spušta niz tribine i rekao mu da ta zastava nema što raditi na parketu. Odgovorio mi je da je jugoslavenska zastava smeće, tad sam istrgnuo njegovu i bacio je - rekao je tada Divac.

VIDEO
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 142
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu