Obavijesti

Sport

Komentari 9

Stipčević: Idem u Dinamo, ali mjesto u srcu ima samo Zadar

Stipčević: Idem u Dinamo, ali mjesto u srcu ima samo Zadar
4

Rok Stipčević će od jeseni igrati za - Dinamo. Nije to popularan potez u njegovom Zadru, ali olakotna okolnost je to što se radi o talijanskom Dinamu iz Sassarija...

VIDEO

Iako je rođen u Sloveniji, Rok Stipčević tamo je proveo samo prvu godinu života, a inače je pravi Zadranin. I ime Rok dobio je prema jednoj slovenskoj sportskoj legendi.

- Otac je zbog posla išao u Maribor i tamo upoznao majku. Ime sam dobio prema skijašu Roku Petroviču, koji je kasnije poginuo roneći na Korčuli. Ali ne bih rekao da je to slovensko ime, pa imamo i mi tunel Sv. Rok - nasmijao se Stipčević .

Najveći dio života proveo je u Zadru , tamo je igrao sedam godina.

- U Zadru sam prošao sve, u moje su vrijeme svi trenirali košarku, ne poznajem nikoga tko nije. Bila je velika konkurencija, gurali smo jedan drugoga, dokazivali se... Bilo je puno perspektivnih igrača, ali nije ih se puno razvilo u profesionalne košarkaše. Pritisak je u Zadru uvijek velik, bilo u dućanu, u pekari, u gradu... Svi imaju nešto za reći, sugerirati, puno je fanatika među navijačima, ali to je draž Zadra.

Pokretanje videa...

24SATA 02:21

Često su ga uspoređivali sa četiri godine starijim Markom Popovićem.

- Nisu mi smetale te usporedbe, čak mi je bilo drago. Pa imamo sličnosti, od fizičke konstitucije do načina igre. On iza sebe ima izvrsnu karijeru i kapa mu do poda na tome.

Još ga jedan detalj veže s Popovićem. Drastično mu je pala popularnost u gradu kad je 2010. prešao u Cibonu.

- Bilo je negativnih reakcija, da. Nikome nije bilo drago, to je ipak Zadrov najveći rival. Ali odlučio sam se za to jer sam imao priliku igrati 35 minuta po utakmici u Euroligi, dobro mi je došlo to iskustvo kao stepenica u karijeri. Nije bilo ništa osobno, nego najbolji potez za moju karijeru u tom trenutku - objasnio je Stipčević .

Cibona je iza njega, kao i nekoliko sezona u Italiji i Turskoj, a od jeseni će igrati za - Dinamo. Ni to nije popularan potez u Zadru, ali olakotna je okolnost to što se radi o talijanskom Dinamu iz Sassarija.

- Radije bih rekao Sassari, nego Dinamo - nasmijao se Stipčević pa objasnio:

- Treći put ću igrati Euroligu, to je san svakog igrača. Osim toga, Italija mi je legla i ja sam njoj. Ma može bilo tko reći što hoće, ali Zadar je jedini klub koji će mi zauvijek biti u srcu. Nijedan klub ne može uzeti to mjesto - kaže Stipčević, koji za Zadar navija i u nogometu, iako su mu većina sugrađana hajdukovci.

- Nije bitno je li u drugoj, trećoj ili četvrtoj ligi. Jednostavno mi nema logike navijati za bilo koga drugoga.

No sad mu u mislima nisu ni Zadar ni Sassari, samo reprezentacija. Na prvom dijelu priprema u Sv. Martinu na Muri s 29 godina bio je najstariji od okupljenih igrača.

- Nekako mi je brzo došlo da sam najiskusniji. Ovo mi je peto ili šesto ljeto s reprezentacijom, ali ponosan sam da mogu biti podrška ostalima, pomoći savjetom na terenu i izvan njega.

Ipak, na velikim natjecanjima bio je samo dvaput - na SP-u u Turskoj 2010. i Eurobasketu u Litvi godinu dana kasnije. Nažalost, najviše ga se pamti po sukobu sa Stankom Baraćem na treningu. Nije to bilo ništa neobično, budući da se u žaru borbe takve stvari posvuda događaju, više je bio kuriozitet jer se našao u klinču s nekim tko je preko 30 cm viši.

- Kad si impulzivan i emotivan, dolazi do laganih konflikta, ali sve je to bilo previše napumpano. Stanko i ja smo dobri, bili i ostali. Pa ista smo generacija, zajedno smo bili u mlađim selekcijama...

Stipčević nije siguran za mjesto među 12 u reprezentaciji za ovaj Eurobasket, koji će Hrvatska otvoriti u zagrebačkoj Areni 5. rujna protiv Slovenije. No jedan je od najozbiljnijih kandidata za jedno od preostala dva ili tri mjesta.

- Sazrio sam, drukčije mi je sad nego u prijašnjim sudjelovanjima u reprezentaciji. Na nama svima je da se pokažemo i nametnemo, a izbornik će odlučiti koga će voditi i tko će kakvu ulogu imati - zaključio je Stipčević .

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka