Obavijesti

Sport

Komentari 1

Tip dana: Phoenix već dulje ne zna kako protiv La Sparksica...

Phoenix se muči s ozljedama, upitan im je nastup 203cm visoke Brittney Griner, prvog picka na draftu. Ne bude li mogla nastupiti, imat će ogromnih problema...

VIDEO

Iako su ih stručnjaci najavljivali kao najveće kandidate za naslov, košarkašice Phoenix Mercuryja katastrofalno su ušle u sezonu s tri vrlo neugodna poraza. Kad su neposredno prije četvrte utakmice u Indiani zbog ozljede koljena ostali bez centra Brittney Griner (16,7 koševa, 6,7 skokova i 2,3 blokade ove sezone) činilo se da će se niz poraza nastaviti. 

No dogodilo se upravo suprotno. Konačno su odigrale u skladu sa svojim renomeom i sjajnim drugim poluvremenom stigli do prve pobjede sezone. Utakmice sezone odigrale su DeWanna Bonner (24 koša, 11 skokova, 5 asista i 3 uk.lopte) te Diana Taurasi (26 koševa, 4 skoka i 5 asista). Još su dvocifrene bile Candace Dupree i Lynetta Kizer i bilo je to dovoljno za pobjedu. Iako bez Griner nadskakali su Indianu 42-30 i tu je ležao jedan od ključeva pobjede. 

- Bilo je teško igrati bez Brittney pošto smo se naučile na nju i veliki je dio naše ekipe. No njen izostanak dao je priliku ostalim igračicama da iskoče. Želimo li napraviti dobar rezultat morat ćemo imati doprinos kompletne ekipe - izjavila je veteranka Diana Taurasi.

Taurasi je loše krenula u utakmicu, no nakon dobivene tehničke pogreške zabila je 10 koševa u nizu i preokrenula rezultat.

- Trebam Dianu da poludi, da se razljuti. Kad ne pokazuje želju to nije dobro. Ona je zvijezda. Ona je igračica koja može preokrenuti tijek utakmice i to je večeras učinila - riječi su trenera Mercuryja Coreya Gainesa.

Večeras će košarkašice Mercuryja tražiti drugu pobjedu u nizu. Ponovo neće biti Penny Taylor, dok su nastupi Griner i Alexis Hornbuckle upitni. Ne bude li Griner u stanju igrati najviše će izgubiti ljubitelji košarke koji će ostati zakinuti za veliki dvoboj sjajnih centara Griner i gostujuće Candice Parker (18 koševa, 12,7 skokova i 3,3 blokade ove sezone).

Košarkašice Sparksa su na otvaranju sezone isprašile Seattle 33 koša razlike. No u posljednje dvije utakmice nisu bile nimalo uvjerljive. Prvo su poražene u San Antoniju od ekipe Silver Starsa bez dvije najbolje igračice Young i Hammon, da bi potom na domaćem terenu ozljedama uneređenu Tulsu svladali tek nakon produžetka. U utakmici u kojoj su imale više izgubljenih lopti (20) od asistencija (15) spasio ih je skok koji su dobili 40-28. Ovosezonsko pojačanje Lindsey Harding odigrala je sjajno i upisala 20 koševa uz 8 skokova i 4 uk. lopte. Kristi Toliver je upisala 21 koš, a svestrana Candace Parker 17 koševa, 13 skokova, 4 blokade i 3 uk. lopte. No ovaj trojac nije imao pravu podršku i ostatak ekipe je ubacio tek 18 koševa. 

Još dvije minute prije kraja gubile su pet koševa razlike, no Coleman i Toliver ih tricama vraćaju u utakmicu. Samo 13 sekundi prije kraja pri rezultatu 66-65 za Tulsu Parker ima dva slobodna bacanja, no ubacuje samo jedno za izjednačenje. Na njihovu sreću gošće ne iskorištavaju posljednji napad i u produžetku ipak dolazi do izražaja iskustvo Sparksica koje utakmicu završavaju serijom 8-0 (Harding 6 od 8 koševa). U produžetku su konačno odigrale obranu kako treba.

- To je bilo sve o čemu smo pričale čitav tjedan nakon utakmice u San Antoniju. Osjećamo kao da se previše oslanjamo na napadački učinak s obzirom na talent koji posjedujemo. Moramo veći naglasak staviti na obranu. Budemo li ju igrale kao u produžetku ove utakmice malo tko nas može dobiti - izjavila je Lindsey Harding.

Protiv Tulse u sastav se vratila Alana Beard, no odigrala je samo devet minuta prije obnavljanja ozljede gležnja i njen je večerašnji nastup upitan. Osim nje sve su igračice zdrave i ekipa trenerice Carol Ross u Arizonu dolazi kao favorit. Mnogo toga ovisi o nastupu domaćeg centra Griner. Ona je dosta viša od Parker i mogla bi joj stvarati probleme. No ne bude li mogla nastupiti, gošće bi pod obručima trebale ostvariti nenadoknadivu prednost.

Prognoza: Pobjeda Los Angelesa

Košarkašice Los Angelesa lani su pet puta uvjerljivo svladale ekipu Mercuryja. U tim utakmicama briljirala je Candice Parker. Kako se čini da bi domaće i u ovoj utakmici trebale biti bez startnog centra Brittney Griner domaće igračice ponovo bi trebale imati ogromnih problema s visokom linijom Sparksica. 

Riječ je o ekipama podjednake kvalitete. No gošće su u ovom trenutku dosta zdravije. Siguran im je nastup četiri najbolje igračice, dok će domaće sigurno biti bez Taylor i vjerojatno bez Griner. Stoga sam uvjeren da će Sparksice nastaviti svoj pobjednički niz u dvobojima protiv Mercuryja.

Tekst preuzet sa dvoznak.com - adrese za pametno klađenje

Košarka, WNBA:

Phoenix – Los Angeles

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica