Obavijesti

Sport

Komentari 2

Zadarski turnir: Cedevita i s 55 poena do slavlja, poraz Zadra

Zadarski turnir: Cedevita i s 55 poena do slavlja, poraz Zadra
12

U dvoboju Euroligaša na pripremnom turniru u Zadru, gledatelji su vidjeli samo 109 poena. Cedevita je pobijedila Albu 55-54. Zadar je poražen od Fenerbahčea 78-69

VIDEO

Jaki turnir u Zadru počeo je uspjehom hrvatskog prvaka. Cedevita je košem Tomislava Zubčića dvije sekunde prije kraja utakmice došla do pobjede 55-54 protiv njemačke Albe, momčadi koju će sresti u skupini B Eurolige ove sezone. 

- Nije bila baš lijepa utakmica - najbolje je opisao događanja na terenu Miro Bilan, prvi strijelac Cedevite s 15 poena. 

- To je normalno, još se uigravamo i jedni i drugi, nama se trener priključio tek prije tri dana i sigurno je da će biti sve bolje i bolje. 

Jasmin Repeša složit će se da nije bila utakmica u kojoj su gledatelji mogli uživati, ali pronašao je poneki pozitivni detalj. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Svi su dali sve od sebe, to se vidjelo kroz obranu i obavezni dio igre. Za jednu trening-utakmicu, ovo je bila velika korist - rekao je trener Cedevite.

Najbolji Hrvat na terenu nije bio u sastavu Cedevite. Radi se o Leonu Radoševiću (24), centru Albe, koji je za samo 20 minuta zabio 17 poena. No promašio je ključno slobodno bacanja, kojim je omogućio Zubčiću, svojem vršnjaku i nekadašnjem suigraču iz mladih reprezentacija i Cibone, da zabije koš za pobjedu. 

Zadar na -9 protiv Obradovićevih

U drugoj utakmici pred nešto više od tri tisuće gledatelja Zadrani su osjetili kako je to igrati protiv favorita za osvajanje Eurolige. Fenerbahče Ülker svladao je domaćina sa 78-69 uz 12 poena hrvatskog reprezentativca Luke Žorića. Bolji je u sastavu Željka Obradovića bio Andrew Goudelock sa 17 poena, Semih Erden zabio je 15. 

Igrače Ante Nazora predvodio je James Florence sa 17 koševa. Franko Šango zabio je 11, a Josip Sobin deset poena za Zadar. 

U petak u Zadru igraju Galatasaray i Alba u 18 sati te Zadar i Darussafaka u 20:30. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića