Obavijesti

Lifestyle

Komentari 2

Blog "Domaćica": Kuhanje za sreću, kreativnost i užitak...

Blog "Domaćica": Kuhanje za sreću, kreativnost i užitak...
2

"Brzo i fino" moto je Sanje Štrbac koja vodi blog Domaćica i nikad se ne živcira zbog nereda u kuhinji, već radije uživa u ukusnim jelima koja poslužuje prijateljima

VIDEO

Ljubav je najbolji začin, a ja kuham za one koje volim, kaže ekonomistica Sanja Štrbac (26), koja poput prave domaćice vodi blog Domaćica. 

- Baš je proslavio u veljači prvi rođendan, a na njega me ‘nagovorila’ prijateljica koja je poželjela moje recepte na jednome mjestu. Dotad sam na Facebooku dijelila sve ono što sam ispekla i čime sam se igrala - govori Virovitičanka. Iako je prva kulinarska iskustva vode u osnovnoškolske dane kad joj je prvi “specijalitet” bila pohana salama, ozbiljnije se posvetila kuhanju prije tri godine. Toj je ljubiteljici slanog i slatkog moto “brzo, jednostavno i ukusno”, ali najvažnije je da je kreativno.

- Priznajem, prije ću se uhvatiti kalupa za muffine nego lonca ili tave. Najčešće kuham kad sam nečim inspirirana, a imam sreću da me mnogo toga inspirira pa često i kuham. Ponekad i nekoliko puta na dan - kaže. Omiljena kuharica joj je je ona bakina, stara više od 40 godina, a uzor joj je Jamie Oliver jer ni od čega može napraviti nešto. 

- Još me ‘muče' macarons, koji nikako da mi ispadnu kao iz slastičarnice - govori kroz smijeh i dodaje da je s vremenom naučila da se ne uzrujava previše ako joj nešto od prve ne uspije. Zato je na blogu vrlo temeljita u receptima i ništa ne prepušta slučaju.

- Sve je u iskustvu. Što više nešto radimo, to nam lakše ide. Nemojte se obeshrabriti kad vidite nekoga tko dugo kuha kako s pola snage zamijesi tijesto za pizzu - savjetuje početnicima. Ponekad i mama “uskoči” sa savjetima. Proljeće je asocira na radič, matovilac i koprivu koje sljubljuje u pitama i zlevankama, a bez kojih namirnica ne može, kaže:

- Papar, jer s njim ima sve bolji okus, integralno brašno jer s njim sva tijesta jedem bez grižnje savjesti, zelena paprika me podsjeća na ljeto, pekmez me vraća u djetinjstvo, a limun jer ide u moju omiljenu tortu.

 Nedavno je otkrila i jestivo cvijeće te jedva čeka da nakon ljubičica, tratinčica i maćuhica procvjetaju ruže, jorgovani...

- Kuhanjem sam vratila kreativnost koju sam na neko vrijeme izgubila. I ne, ne brinem se zbog neuredne kuhinje, to samo znači da se u njoj stvara nešto fino - govori smijući se i dodaje:

- Od svega što skuham dio podijelim prijateljima. To me čini sretnom. Kuhati i pisati o hrani bio bi moj posao iz snova.

Preuzeto iz tjednika SuperMile - svake srijede besplatno ekskluzivno uz 24sata!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom
JESTE LI ZNALI?

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom

Za sprej WD-40 manje ili više svi znaju. Pomaže u rješavanju više od 2000 problema, a sada su se mnogi iznenadili kada su otkrili da ta kratica znači 'Water Displacement', a evo što broj 40 predstavlja
Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha
KORISTITE LI GA?

Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha

Ako želite da vam perilica odradi i pretpranje, napunite sva tri odjeljka u ladici. U njega isto stavite deterdžent za pranje rublja po izboru, tekući ili onaj u prašku