Cimet pomaže u regulaciji šećera u krvi i odlična je zamjena za šećer u kavi, dok đumbir sprječava želučane probleme. Odličan dodatak za kavu je i ekstrakt vanilije
Kava s okusom: Začinite crni napitak cimetom, đumbirom...
Okus kave, omiljenog napitka bez kojeg ljudi najčešće ne mogu zamisliti početak dana, mogu poboljšati začini iz vaše kuhinje. Jedan od njih je i cimet koji pomaže u stabilizaciji šećera u krvi. Odlična je zamjena za šećer čime se smanjuje kalorijska vrijednost samog napitka. U šalicu vruće kave preporučuje se staviti dvije žličice mlijeka i jedna do dvije žličice mljevenog cimeta.
Đumbir
Osim cimeta i đumbir se odlično slaže s kavom, a ujedno pomaže u smirivanji želučanih tegoba. U lonac stavite šest šalica vode, a kad voda zavrije dodajte šest žličica kave, žličicu mljevenog đumbira, pola žličice cimeta i žličicu korice naranče. To je dovoljno za šest šalica kave.
Ekstrakt vanilije
U lonac stavite šest šalica voda, a kad voda zavrije dodajte 3/4 šalice kave, 1/4 šalice šećera i dvije žličice ekstrakta vanilije. Promiješajte i poslužite. Ova je mješavina dovoljna za šest šalica kave.