Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Kremaste torte i kolači koje će zasladiti i blagdane i nepca

Kremaste torte i kolači koje će zasladiti i blagdane i nepca
3

Ljubitelje kremastih kolača oduševit će slastice od sira, višanja i čokolade, poput dunavskih valova, čokoladne torte s rumom ili moderne blagdanske torte sa sirom

VIDEO

Čokoladna torta s rumom

SASTOJCI: biskvit: 5 jaja, 150 g šećera, vanilin šećer, 2 žlice ruma, 50 g brašna, prašak za pecivo, 4 žlice zobenih pahuljica, 200 g mljevenih lješnjaka; nadjev: 2 žlice ruma, 150 g naribane čokolade, 900 g slatkog vrhnja, vanilin šećer.

Za tijesto izmiksajte jaja i vruću vodu. Pomiješajte šećer i vanilin šećer pa, miksajući, sipajte u smjesu od jaja. Dodajte rum. Pomiješajte brašno, prašak za pecivo, lješnjake i zobene pahuljice. Sipajući u smjesu od jaja, kratko izmiksajte. Izlijte tijesto u namašćeni kalup. Odvojite biskvit od kalupa i izvrnite na kuhinjsku rešetku obloženu papirom. Ohlađeni biskvit prerežite vodoravno. Donji dio premjestite na tanjur za torte pa zatvorite kalupom. Za nadjev namrvite ostatak biskvita pa pomiješajte s rumom i naribanom čokoladom. Istucite 600-800 ml slatkog vrhnja i dva učvršćivača za šlag. Pomiješajte s mrvicama i nanesite na biskvit. Preostalo vrhnje i vanilin šećer istucite pa premažite nadjev. Ohladite i pospite čokoladom.

Dunavski valovi

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

SASTOJCI: tijesto: 1,2 kg očišćenih višanja, 5 jaja, 250 g maslaca, 200 g šećera, vanilin šećer, 350 g brašna, prašak za pecivo, 2 žlice kakaa i ruma; krema: puding od vanilije, 500 ml mlijeka, 4 žlice šećera, 200 g maslaca, 2-3 žlice likera od jaja ili trešnjevače; Preljev: 200 G čokolade za kuhanje, 20 g kokosove masti.

Ocijedite višnje. Odvojite žumanjke i bjelanjke za tijesto. Izmiješajte maslac, 150 g šećera, vanilin šećer i žumanjke. Izmiješajte brašno s praškom za pecivo pa umiješajte u smjesu. Posolite bjelanjke i istucite snijeg pa umiješajte u tijesto. U namašćeni lim ulijte pola tijesta i poravnajte. U ostatak umiješajte preostali šećer, kakao i rum. Tamno tijesto stavite na svijetlo i poravnajte. Razdijelite višnje po površini. Pecite 40-50 minuta na 180°C. Potom pokrijte ubrusom i ostavite da se hladi tijekom noći. Skuhajte puding prema receptu. Ostavite da se ohladi. Mikserom izmiješajte maslac pa mu dodajte puding i liker. Premažite kolač. Rastopite čokoladu pa umiješajte kokosovu mast. Ostavite da se ohladi. Prelijte kolač i ostavite da se stisne pa vilicom nacrtajte valove. 

Torta sa sirom

SASTOJCI : 2 jaja, 100 g šećera, vanilin šećer, 40 g brašna, 40 g škrobnog brašna, prašak za pecivo, limun, 6 listova bijele želatine, 500 g svježeg sira, 200 g šećera, 375 g slatkog vrhnja, šećer u prahu.

Miješajte tri minute žumanjke i dvije žlice vode. Dodajte šećer i vanilin šećer pa tucite osam minuta. Dodajte škrobno brašno, brašno i prašak za pecivo pa umiješajte snijeg od bjelanjaka. Izlijte u kalup i pecite 30 minuta. Kolač vodoravno prerežite. Donju polovicu stavite na pladanj, a oko nje rub kalupa obložen papirom. Naribajte limunovu koru i iscijedite sok. Ocijedite želatinu i rastopite u toploj vodi. Izmiješajte svježi sir, šećer, limunovu koricu i sok. Dodajte želatinu. Istucite slatko vrhnje. Kad se počne zgrušavati, umiješajte želatinu. Stavite kremu na biskvitnu podlogu pa poklopite drugim biskvitom. Pospite tortu šećerom u prahu.


Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Dnevni horoskop za četvrtak, 28. ožujka: Jarci će biti uspješni na poslu, a Ribe jako duhovite
PROGNOZA ZA DANAŠNJI DAN

Dnevni horoskop za četvrtak, 28. ožujka: Jarci će biti uspješni na poslu, a Ribe jako duhovite

Pročitajte dnevni horoskop za četvrtak 28. 3. i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...
KRAJ KORIZME

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...

Veliki četvrtak, Veliki petak i Velika subota čine vazmeno trodnevlje koje započinje u četvrtak, na posljednji dan korizme. To je sjećanje na posljednju Isusovu večeru, na njegovu patnju...
Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama
DREVNA ASTROLOGIJA

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama

Na osnovu datuma rođenja možete saznati koje je vaše egipatsko božanstvo te što drevni egipatski horoskop otkriva o vašim emocijama i karakteru