• Članak
  • Komentari 0
  • Share 5
  • Tweet5

Pogledajte kako pripremiti ukusni paprikaš od piletine

Jednostavan recept se može obogatiti s malo pršuta. Svi recepti preuzeti su s kulinarskog portala WWW.CROCHEF.COM

Petak, 16. 5. 2008. u 14:05    Piše: Crochef
Pileći paprikaš je pokraj gulaša najpoznatije jelo mađarske kuhinje. Često se priprema vrlo pikantno, sa feferonima i ljutom mljevenom paprikom, ali mi ovo je nešto blaža verzija. Kao prilog se serviraju "nokleci", no popularni su i valjušci ili široki rezanci.
Sastojci
1 kg piletine, 2 glavice luka, mrkva, 100 g korijena celera, 100 ml bijelog vina, 200 g pelati rajčice, lovorov list, 150 g svježe crvene paprike, 1 žlica brašna, 1 žličica slatke mljevene paprike, 5 češnjeva češnjaka, maslinovo ulje, obično ulje, kiselo vrhnje,
Priprema:
Na mješavini maslinovog i običnog ulja dodate sitno sjeckani luk, češnjak, mrkvu, celer, začinimo solju i pirjate dok ne omekša. Sve zajedno posipate brašnom i kratko popržite i podlijete bijelim vinom. Zatim dodate mljevenu crvenu papriku, promiješate, dodate piletinu i još malo začinimo solju i paprom. Sastojke podlijete sa toliko da pokrijete sastojke i nastavimo pirjati na laganoj vatri. Na pola pirjanja dodate na kockice narezanu svježu papriku i pelate. Posluženi paprikaš ukrasite sa žlicom vrhnja.

www.crochef.com

Tagovi: crochef, paprikaš

Komentari Pogledaj sve komentare
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Budite naš čitatelj reporter Obrazac
telefon: 01/24-24-242 e-mail: reporter@24sata.hr Sve priče objavljene u tiskanom izdanju nagrađujemo sa 100 do 1000 kuna. Šaljite i na MMS: 099/224-2424, SMS 662024 (1,24 kn za sve operatere).

Zatvori / Otvori toolbar
24shop