• Članak
  • Komentari 0
  • Share
  • Tweet

Sok od crvenoga grejpa je prvak među sokovima

Najviše hranjivih sastojaka ima u soku od crvenoga grjepa, za razliku od bilo kojeg drugoga stopostonog čistog soka

Subota, 09. 6. 2007. u 07:00    Piše: Igor Ognjenović
Sok od crvenoga grejpa je prvak među sokovima Photos Sok od grejpa najbogatiji je hranjivim tvarima
Najviše hranjivih sastojaka ima u soku od crvenoga grjepa, za razliku od bilo kojeg drugoga stopostonog čistog soka, pokazala je studija Instituta za hranu i poljoprivredne znanosti. Istraživači su sok od crvenoga grejpa opisali kao “izvrstan izvor vitamina C”. Prema njima, dovoljno je popiti samo čašu tog napitka kako bi se zadovoljile dnevne potrebe za vitaminom C. Crveni grejp sadrži velike količine kalija, folne kiseline i magnezija te neke karotenide koji se u tijelu pretvaraju u vitamin A, a pomažu u prevenciji raka. U istraživanju provedenom u američkim trgovinama crveni grejp je pokorio konkurenciju u kojoj je visoko kotirao sok od naranče, a jabuka i ananas ostali su daleko iza.

Tagovi: grejp, sok, vitamin, dijeta, zdravlje

Komentari Pogledaj sve komentare
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Budite naš čitatelj reporter Obrazac
telefon: 01/24-24-242 e-mail: reporter@24sata.hr Sve priče objavljene u tiskanom izdanju nagrađujemo sa 100 do 1000 kuna. Šaljite i na MMS: 099/224-2424, SMS 662024 (1,24 kn za sve operatere).

Zatvori / Otvori toolbar