Obavijesti

Lifestyle

Komentari 42

Trikovi slavnih kuhara: Ribež će najbrže omekšati maslac

Trikovi slavnih kuhara: Ribež će najbrže omekšati maslac
1

Kako biste napravili brzi ručak ili večeru, poslužite se trikovima Rudolpha van Veena, Gordona Ramsaya... Naučite kako brzo oguliti bundevu ili začiniti maslac

VIDEO

Kako biste što brže omekšali maslac za slatka i slana jela, jednostavno ga naribajte i dodajte ostalim sastojcima, savjetuje nizozemski chef Rudolph van Veen. Kralj torti i kolača stručnjak je i za pite.

- Kako kora za tart ili quiche ne bi bila previše mekana od sočnog punjenja, prije stavljanja nadjeva pospite tijesto s nekoliko žlica usitnjenih krekera ili krušnih mrvica koji će upiti višak tekućine - savjetuje Rudolph. Tako nećete morati prethodno peći tijesto i uštedjet ćete na vremenu. Bundeve su ukusne, no ponekad se teško gule.

- Ako bundevu ubacite u pećnicu zagrijanu na 190°C te pečete desetak minuta, guljenje će biti brže i jednostavnije - otkriva omiljena američka kuharica Martha Stewart. Također, kestene je najlakše oguliti tako da ih zarežete oštrim nožem i ostavite u kipućoj vodi desetak minuta. Procijedite ih, pustite da se malo ohlade i ogulite. Nar ćete najbrže očistiti tako da ga razrežete nožem i razdvojite iznad posude s vodom. Zrna će potonuti na dno, a kora će ostati na površini.

Pokupite je i procijedite zrna puna soka. Za čišćenje kivija i guljenje đumbira britanski chef Jamie Oliver savjetuje uporabu žlice umjesto gulilice ili noža. Tako ćete oguliti samo koru a da ne bacite i puno mesa.

Kako biste očistili veću količinu češnjaka, Gordon Ramsay otkriva jednostavan trik - dvije posude. U jednu stavite češnjak, poklopite je drugom posudom te obje snažno protresite. Na taj način ljuska će samo otpasti s češnjaka.

Ako vam je ostalo viška vina, zamrznite ga u posudicama za led te ih upotrijebite za pripremu juha i umaka.

Staklasti luk 

Kako biste brže propirjali luk za variva i umake, nasjeckajte ga pa pospite sodom bikarbonom i šećerom.

Začinite maslac

Svježe začine poput timijana pomiješajte s maslacem. Dodajte ga odrescima, jelima s povrćem i varivima.

Marinirajte unaprijed 

Uvaljajte meso u marinadu prije zamrzavanja, tako će se okusi bolje upiti te ćete uštedjeti vrijeme.

Pečena jaja 

Kako biste brže ispekli jaja u tavi, na tavu stavite poklopac - para će skuhati jaje te će za pečenje trebati manje vremena.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 42
VIDEO

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično

Dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja: Rak neka odgodi bitne odluke, a Lavu sve ide od ruke
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja: Rak neka odgodi bitne odluke, a Lavu sve ide od ruke

Pročitajte dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje
Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!
STRAVA I UŽAS

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!

Zach je odlučio posjetiti dr. Naomi Sutton uvjeren da ga je penis 'izdao' kad mu se počelo događati da zbog preuske kožice na vrhu spolovila ne može doživjeti orgazam