Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Kreativna uskrsna slastica: Užitak na štapiću - cake pops

Kreativna uskrsna slastica: Užitak na štapiću - cake pops
3

Osnovni biskvit pomiješan s glazurom u trenu se pretvara u cake pops koji pak možete oblikovati u jajoliki oblik ili u piliće. Za ukrašavanje su potrebne jestive boje

VIDEO

Ova američka poslastica polako pronalazi svoje mjesto u hrvatskim domovima. Ako ove godine želite pokušati s malo drugačijim kolačima, cake pops je odličan izbor. Osnovni biskvit uz malo boje i mašte pretvorit će se u pravu poslasticu na štapiću. U ukrašavanju nema granica, a inspiraciju za slatke pisanice i piliće možete pronaći u video tutorialima.

Cake pops (30 komada)

Sastojci: 125 g omekšanog maslaca, 125 g smeđeg šećera, 2 jaja, 120 g brašna za dizana tijesta, 2 žlice mlijeka, 2 žličice ekstrakta vanilije

Glazura za povezivanje : 150 g šećera u prahu, 100 g kremastog sira

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Priprema: Pomiješajte maslac i šećer dok smjesa ne postane glatka, pa potom dodajte jedno po jedno jaje. Na kraju dodajte ekstrakt vanilije i mlijeko pa dobro izmiksajte. Smjesu ulijte u lim za pečenje koji ste prethodno namastili i pecite 35 do 40 minuta na 180 °C. Prije nego se biskvit ispeče, pripremite glazuru.

Kad je biskvit gotov, izmrvite ga i pomiješajte s glazurom. Glazuru od šećera u prahu i kremastog sira samo treba prethodno dobro promiješati. Nakon toga smjesu oblikujte u jaja ili okruglice, nabodite na štapiće i ostavite u hladnjaku nekoliko sati.

Glazura za pisanice i piliće

Glazura: 300 g bijele čokolade, 50 g maslaca, nekoliko kapi jestive boje u nijansi koju želite

Otopite maslac i bijelu čokoladu na pari. Kad je otopljena, dodajte nekoliko kapi boje i dobro promiješajte. Nijansa ovisi o tome koliko kapi boje stavite.

Šarene pisanice

Pisanice treba umočiti u čokoladu i ostaviti da se osuše, pa isti postupak ponoviti nakon pola sata. To će stvoriti jednolični premaz. Nakon toga royal icingom iscrtajte željeni oblik i pospite jestivim mrvicama ili šećerom u boji. Šećer možete kupiti u trgovini ili uobičajeni bijeli obojiti jestivim bojama.

Royal icing za ukrašavanje

Sastojci: šalica i pol šećera u prahu, 1 bjelanjak, pola žličice limunova soka, prema želji jestive boje

Priprema: Izmiksajte bjelanjke i limun. Kad smjesa postane glatka, umiješajte šećer. Dodajte boju prema želji. Ako je smjesa pregusta, dodajte malo vode, a ako je rijetka, dodajte šećera.

Više pogledajte u videu:

VIDEO

Slatki pilići

Za razliku od pisanica koje podnose osnovni recept, za ukrašavanje pilića klasičnoj glazuri od čokolade i maslaca treba dodati nekoliko kapi jestive žute boje. Nakon toga okruglice treba umočiti u premaz, ostaviti da se osuše pa ponoviti postupak.

Potom klasičnu smjesu za royal icing razdvojite na dva dijela, u jedan stavite crnu, a u drugi žutu boju. Žutom nijansom royal icinga nacrtajte krila sa strane, crnom oči, a na sredinu glave na nekoliko kapi icinga stavite četiri jestive kuglice u crvenoj boji. Nos može biti ili u narančastoj ili u crvenoj boji.

Inspiraciju za ukrašavanje potražite u videu:

VIDEO

U ukrašavanju pisanica samo je mašta granica

Osim royal icingom pisanice možete ukrašavati jestivim mrvicama u boji. Međutim, pritom treba paziti da mrvice nanesete prije nego se glazura osuši. Možete se poigrati najrazličitijim uzorcima i nijansama, a ukrašavanju će se zasigurno najviše razveseliti djeca.

Više pogledajte u video tutorialu:

VIDEO
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju
OČARAT ĆE VAS

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju

Jedan od njih je Lav. On zrači samopouzdanjem i unutar i izvan spavaće sobe. Magnetskom karizmom i energijom osvaja partnera razigranim i avanturističkim duhom

Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete
LIJEPE BOJE

Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete

Izborna večer inspirirala je naše dame u politici da biraju boje, kako bi se istaknule u moru muškaraca koji su birali tamno odijelo i košulju. Donosimo zanimljive modne kombinacije političara
'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'
'SVE SAM OTKAZALA'

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'

'Dva dana prije vjenčanja, dok sam finalizirala narudžbe za proslavu, na njegovom telefonu naišla sam na pretinac imena 'Sunshine'. Osjećala sam mučninu dok sam ga otvarala'