Obavijesti

Lifestyle

Komentari 51

10 najvjernijih: Jednom kad nađu partnera, to je do smrti

10 najvjernijih: Jednom kad nađu partnera, to je do smrti
1

Svog partnera čuvaju, paze i maze cijeli život. S njime zajedno grade gnijezda, čuvaju mladunce, a oni koji odlaze zbog potrebe uvijek se vraćaju svojoj prvoj ljubavi

VIDEO

1. Tigrice - vrlo su društvene i mogu biti jako tužne ako nemaju društva. Jedne su od najvjernijih životinja. Da bi bile sretne u kavezu trebaju partnera, a ako se prihvate, nikad neće ostaviti jedno drugo. Smrt jednog partnera za drugu tigricu je katastrofalna i mogu patiti od ekstremne tjeskobe. 

2. Dabar - ovo su monogamne životinje koje svojim partnerima ostaju vjerne do smrti. Zajedno izgrađuju brane, gnijezde, stvaraju velike tunele i pomažu jedno drugome kako bi preživjeli. 

Kad odrastu, mladi dabrovi napuštaju koloniju kako bi formirali novu. No ako im nedostaje hrane, dabrovi će ostati s obitelji dok hrana ne postane dostupnija. Čak i kada se osamostale, dabrovi ne odlaze daleko od roditelja. 

3. Žutouhi pingvini - mladi pingvini ljeti se vraćaju na mjesto rođenja kako bi upoznali partnera s kojim će stvoriti vjernu i životnu zajednicu. Oni koji već imaju partnera vraćaju se na Antarktiku na točno mjesto gdje su se posljednji put gnijezdili. Žutouhi pingvini mogu biti vrlo agresivni ako vide da netko drugi pokušava zavesti njihovu partnericu. Imaju vrlo intiman međusobni ritual, a nakon razmnožavanja, zajedno vode brigu o jajima. 

4. Labudovi - žive u paru. U zimskim mjesecima sele se na jug. Kada upoznaju potencijalnog partnera, plove jedno kraj drugog i stvaraju specifične oblike vratovima. Jednom kada polože jaja, ženka se brine o njima, iako je i mužjak zna zamijeniti. 

Davor Puklavec/Pixsell

Vrlo su vjerni i zaštitnički nastrojeni prema teritoriju na kojemu se razmnožavaju. Mogu biti vrlo agresivni prema drugim labudovima, čak i prema ljudima. Sa svojim odabranikom žive cijeli život, a nakon smrti jednog od partnera, nikad više ne traže nikog drugog.

5. Giboni - kad nađu partnera s njim tvore doživotnu zajednicu. Zajedno traže hranu, provode dane skupa, dijele resurse i brinu za potomke. 

6. Sivi vukovi - žive u čoporu u kojemu postoji jasna hijerarhija. Na vrhu su alfa mužjak i alfa ženka. Iznimno su vjerni svom partneru i s njim ostaju do kraja života. 

Wild Wild Whipsnade Exhibition

7. Francuska anđeoska riba - jednom kad nađu partnera ostaju zajedno cijeli život. Jedno drugo brane od napada drugih riba. Čak i u akvariju, kada se par nađe, čuvaju svoj teritorij zajedno. 

8. Sove - vrlo su vjerne ptice i ostaju monogamne partneru cijeli život. Zajedno rade i brinu se o svojim mladuncima. Sove su inače vrlo zaštitnički nastrojene pa majke često gube život u nastojanju da zaštite svoje mlade. 

Sova UÅ¡ara

9. Bjeloglavi orao - ima jednog partnera za cijeli život. Vjerni su do smrti ili do trenutka ako postoji problem s impotencijom. Zajedno grade gnijezdo i brinu se o mladuncima pružajući im toplinu i hranu. 

THE CANADIAN PRESS 2017-06-21

10. Termiti - nakon što udvaranje počne, par termita traži pogodno mjesto za razmnožavanje i preživljavanje. Ako postanu uspješni stvaraju koloniju u kojoj roditelji postaju kralj i kraljica, a ako ne uspiju, umiru. 

Spinifex Termite Nests
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 51
VIDEO

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama
DREVNA ASTROLOGIJA

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama

Na osnovu datuma rođenja možete saznati koje je vaše egipatsko božanstvo te što drevni egipatski horoskop otkriva o vašim emocijama i karakteru

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...
KRAJ KORIZME

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...

Veliki četvrtak, Veliki petak i Velika subota čine vazmeno trodnevlje koje započinje u četvrtak, na posljednji dan korizme. To je sjećanje na posljednju Isusovu večeru, na njegovu patnju...
Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala
VRLO SU OPTIMISTIČNE

Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala

Blizanke iz SAD-a su prihvatile svoj život takvim kakav je i redovito pronalaze razloge za smijeh. Završile su fakultet, putuju svijetom, voze se na mopedu, rado hodaju po prirodi...