Obavijesti

Lifestyle

Komentari 130

5 bitnih razlika između srodne duše i vašeg životnog partnera

5 bitnih razlika između srodne duše i vašeg životnog partnera
1

Svrha srodne duše je da te prodrma, načme tvoj ego, pokaže ti tvoje zablude i ovisnosti i slomi ti srce tako da novo svjetlo može ući. Životni partner je mirna luka koja je tu da ostane

VIDEO

Ponekad ih je teško razlikovati. Vrlo često smo i uvjereni da naš životni partner mora biti i naša srodna duša. Da nam mora čitati misli i osjećaje, da moramo biti povezani na nekoj ludoj intuitivnoj razini i da ne odustajemo dok to ne nađemo. Ali nije.

Razlika je znatna. I dobro ju je znati da ne biste cijeli život ostavljali tzv. "dovoljno dobre" dok ne pronađete onu "savršenu" srodnu dušu. Donosimo pet ključnih razlika.

1. Srodna duša ne mora biti partner

Srodna duša vam dolazi u život kako bi vi naučili važnu lekciju koja vam je potrebna. Ona ne mora doći u vidu partnera. Srodna duša vam može biti prijatelj ili član obitelji. Naravno, može biti i ljubavni partner. 
Srodne duše unose strast i želje o kojima tek morate naučiti. Nakon što se njihov zadatak ostvari oni obično nestaju iz vašeg života i ostavljaju vas slomljenog srca. 

Životni partner ima sličnu ulogu u vašem životu. Bodri vas, podržava i potiče na nove korake u vašem životu. Za razliku od srodne duše, vaš životni partner ostaje tu bez obzira na prepreke na koje nailazite. 

2. Velika je razlika u povezanosti

Srodne duše povezane su na dubljoj, intuitivnoj razini. Podižu ego i čine cijeli život zanimljiviji. Ovi odnosi su vrlo intenzivni i puni promjena. Obično završe slomljenim srcem. Srodne duše sa sobom donose karmičku lekciju koju osoba treba naučiti. 

Američka autorica Elizabeeth Gilbert kaže: 
"Svrha srodne duše je da te prodrma, načme tvoj ego, pokaže ti tvoje zablude i ovisnosti, slomi ti srce tako da novo svjetlo može ući, učini te tako očajnim i van kontrole tako da moraš nešto učiniti da promijeniš svoj život."

Životni partner dolazi u trenutku kada smo zadovoljni sa sobom. Oni su nam ravnopravni partneri i došli su da ostanu s nama na duži period.

3. Privlačnost koja prelazi sve granice

Kad upoznate svoju srodnu dušu, imat ćete osjećaj kao da je poznajete oduvijek. Razumijete jedno drugo i razmišljate na sličan način. Vaša djetinjstva imaju slične priče. Tu se obično počinje otkrivati intenzivnost srodnih duša.

Magnetski privlačite jedno drugo i to jednostavno "znate". Ove veze mogu biti vrlo kaotične i destruktivne jer na određenoj razini zrcalite međusobna ponašanja, navike i mane. 

Životni partneri stižu s različitih puteva i različitih djetinjstava. Sve vaše razlike pojačavaju emocionalnu povezanost. Želite znati više jedno o drugom i učiti jedno od drugog. Osjećate se tako lijepo i mirno zajedno, a to se pretvara u svetu i trajnu vezu. Vaša ljubav raste sa svakim danom. 

Fotolia

 

4. Srodne duše se poznaju intuitivno

Među njima postoji povezanost koja je iznad osjećaja i misli. Srodne duše znaju svoje misli i želje i ne trebaju riječi da bi izrekli ideje i emocije. Oni znaju kako je osjećati se na određen način. 

Životni partneri se privlače međusobno fizički i žele učiti jedno od drugog. Njihova veza zasnovana je na logičkoj i intelektualnoj stimulaciji više nego na emotivnoj, što je slučaj kod srodnih duša. 

5. Kad upoznate srodnu dušu, doživite veliku promjenu u životu

Srodna duša stiže u vaš život u specifičnom trenutku kad nešto treba "završiti". Nevjerojatne lekcije naučite iz ove veze. Ljubav koja se rodi je ekstatična i katkad puna velikih prepreka.

Veza sa životnim partnerom je lagana. Kada ga/ju upoznate, život postaje lakši, a vaša povezanost jača iz dana u dan. Nikakva priča iz prošlosti ili iz budućnosti ne može manipulirati vašim odnosom. Vi živite danas, svaki dan. Ove veze obično su vrlo uspješne jer oba partnera zadržavaju svoju individualnost, a i dalje imaju zajednički život. 

Moguće je da srodna duša bude vaš životni partner. Također, moguće je sa životnim partnerom stvoriti nevjerojatnu povezanost duša. Najveća razlika između srodne duše i životnog partnera je što prvu ne birate, a drugu birate i za nju se odlučujete. Srodna duša vam može doći u život i ne mora. 
Važno je shvatiti da se o ova dva odnosa ne može govoriti da su međusobno bolja ili gora. Svaka osoba koja uđe u vaš život je istovremeno i vaš učitelj i vaš učenik, piše Power of Positivity.

Psihologinja Carmen Harra kaže: 
Vaša srodna duša čini vas potpunim, kao da ni jedna puzzla više ne nedostaje. Životni partner, na drugu stranu, može biti odličan suputnik kroz život i vaš veliki navijač, ali ograničen/a je u svom kapacitetu da obogati vaš duh. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 130
VIDEO

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom
JESTE LI ZNALI?

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom

Za sprej WD-40 manje ili više svi znaju. Pomaže u rješavanju više od 2000 problema, a sada su se mnogi iznenadili kada su otkrili da ta kratica znači 'Water Displacement', a evo što broj 40 predstavlja
Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha
KORISTITE LI GA?

Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha

Ako želite da vam perilica odradi i pretpranje, napunite sva tri odjeljka u ladici. U njega isto stavite deterdžent za pranje rublja po izboru, tekući ili onaj u prašku