Obavijesti

Lifestyle

Komentari 80

7 načina da vaše zimske čizme potraju još dugo - sačuvajte ih

7 načina da vaše zimske čizme potraju još dugo - sačuvajte ih
1

Kvalitetne zimske kožne čizme mogu se istrošiti brže nego što želite ako im ne posvetite potrebnu pažnju i njegujete ih na pravi način. Samo ovih 7 načina bit će dovoljno da traju još dugo

VIDEO

Dobre zimske kožne čizme mogu vam služiti još jako dugo uz pravilno održavanje. Budući da su izložene ledu, snijegu, kiši i soli lako se mogu prerano istrošiti. Donosimo nekoliko savjeta uz koje će vam trajati još dugo:

  • Odvojite dovoljno mjesta za svoje kožne čizme. Nemojte ih trpati u police s gomilom druge obuće. Da ih održite savršenog izgleda jednostavno zarolajte magazine i po jedan stavite u svaku čizmu. 
  • Hranite ih kremama redovito. Nošenjem, pogotovo po kiši, koža se troši i gubi svoju vlažnost. Zato je važno hraniti je kremama, četkati, njegovati i štiti zaštitnim sprejevima ili kremama. 
  • Kreme ili sprejevi protiv vlage esencijalan su dio zaštite kožne obuće. Nanosite ih svakih par dana. 
  • Uložite u dobru četku za dobre čizme. Raspitajte se u lokalnim dućanim s cipelama što preporučuju.
  • Prebrišite ih nakon svakog nošenja - prije nego ih spremite u ormar prebrišite ih ručnikom kako biste se riješili viška prašine i prljavštine koju unosite iz vana. Dobro je u blizini držati ručnik isključivo za brisanje obuće. 
  • Ako vam promoče, kada dođete doma skinite ih i napunite novinskim papirom. Mijenjajte ga svakih sat vremena. Ne preporučuje se držati kožne čizme u blizini radijatora ili ih sušiti fenom. Ostavite ih na prozračnom mjestu i pustite da se same osuše. 
  • Budući da zimske čizme nerijetko neugodno mirišu zbog močenja i znojenja s vremena na vrijeme izvucite taj vonj s malo sode bikarbone. Jednostavno pospite unutrašnjost s malo sode bikarbone preko noći. Natapkajte višak sode prije sljedećeg nošenja. 
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 80
VIDEO

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati
KOJE SU OPTIMALNE DOZE?

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati

S obzirom na to da kakao sadrži visoku dozu magnezija, pozitivan učinak na san možete imati i od šalice toplog kakaa prije spavanja. U toj su kategoriji i indijski oraščići i bademi

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju
Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru