Obavijesti

Lifestyle

Komentari 2

Alma Šešlija: Plivam i kada je ledeno, nikad ne gubim nadu

Alma Šešlija: Plivam i kada je ledeno, nikad ne gubim nadu
3

Puljanka Alma Šešlija (83) tri puta je operirana zbog karcinoma, muči je dijabetes, ali u moru zapliva baš svaki dan. Važno je nikada se ne predati, poručuje

VIDEO

Važno je nikada se ne predati. Život je predragocjen da bismo ga propustili, a ja živim punim plućima svaki dan i tako ću, nadam se, još puno godina, kaže nam Puljanka Alma Šešlija (83).

Neobična žena u, kako kaže, “najboljim godinama” preživjela je nekoliko karcinoma i unatoč teškim prognozama nije se predala. Naprotiv, odlučila se na veliku promjenu u životu pa je prije 24 godine počela svaki dan plivati u moru, neovisno o vremenskim uvjetima, čak i zimi. Puljani je znaju i kao “baku tuljan” koja već tradicionalno svoj rođendan 1. siječnja proslavlja u društvu mlađih entuzijasta i istomišljenka, u moru uz šampanjac.

Svaki dan do mora pješači dva kilometra, okupa se i ponovno pješači do kuće bez obzira na vrijeme

- Pomaže mi to, bez obzira na vremenske uvjete, kišu, snijeg, buru, led. Moram, ne želim stati dok mi je ovako dobro. Počela sam 1990., i to slučajno. Zimi se kupam po desetak minuta na dan jer nakon toga prsti zebu, a najteže se nakon kupanja obrisati izvan vode i obući. Tad je užasno hladno - otkriva Alma. Uvjerena je da joj je more i kupanje pomoglo da preživi sve probleme.

Do mora svaki dan pješači dva kilometra, okupa se i isto toliko pješači natrag do kuće. Ne želi, kaže, ući u automobil niti kada joj ljubazni susjedi ponude prijevoz jer jednostavno mora prohodati četiri kilometra na dan, zbog sebe i zdravlja koje je i dalje dobro služi.

- Svaki dan dva puta si dajem inzulin zbog šećera, a što se tiče karcinoma, o njima više i ne razmišljam - kazala je. Još 1979. operirala je dojku, a četiri godine poslije napipala je kvržicu i na drugoj. 

- Odstranili su mi obje dojke, a samo mjesec dana poslije operirali su me zbog karcinoma limfnih čvorova. Izvadili su mi deset čvorova - prisjetila se. Baka Alma kaže da je važno biti optimist bez obzira na dijagnozu i bolesti.

- Mislim da sami krojimo svoju sudbinu, a ja sam živi dokaz da nadu nikada ne treba gubiti jer je toliko sreće i lijepih stvari u životu kojih se ne treba odreći - zaključuje hrabra Puljanka.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Super trik kako ukloniti korov - jednostavan i prirodan recept
POMAŽE

Super trik kako ukloniti korov - jednostavan i prirodan recept

Ovaj trik pomaže kod korova koji izbija između pločica u dvorištu, ali i onog koji vam raste po vrtu. Kako se radi o prirodnom pripravku, postupak je potrebno ponoviti nekoliko puta

Dnevni horoskop za utorak 23. travnja: Biku će pasati samoća, a Vage dobiti radosnu vijest
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za utorak 23. travnja: Biku će pasati samoća, a Vage dobiti radosnu vijest

Pročitajte dnevni horoskop za utorak 23. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje
7 seksualnih grijeha: Ove stvari nemojte prakticirati ako želite imati dobar seksualni život
OTKRILI STRUČNJACI

7 seksualnih grijeha: Ove stvari nemojte prakticirati ako želite imati dobar seksualni život

Istraživanje je ukazalo na niz čimbenika koji rezultiraju seksualnim nezadovoljstvom, od nedostatka komunikacije te nedovoljnog znanja o seksualnom zdravlju i užitku