Obavijesti

Lifestyle

Komentari 84

Bez pegle i peglanja: 9 trikova kako izravnati zgužvanu odjeću

Bez pegle i peglanja: 9 trikova kako izravnati zgužvanu odjeću
1

Ne morate paliti peglu baš uvijek. Postoje odlične metode kako izravnati zgužvanu odjeću bez peglanja. Tu je devet načina, a vi odaberite koji vam je najzgodniji

VIDEO

Ovo je devet načina kako izravnati zgužvanu odjeću bez peglanja:

  • S peglom za kosu Ova metoda odlična je za teško dostupna mjesta kao što su ovratnici i mali nabori. Upalite peglu za kosu i namjestite na prosječnu temperaturu. Držite zgužvani komad tkanine u njoj nekoliko sekundi. Prije upotrebe provjerite da na pegli nema ostataka proizvoda za stiliziranje kose, odnosno da je čista. Ovaj trik ne koristite na osjetljivim tkaninama.
  • Smjesa vode i octa pomaže Pomiješajte vinski ocat s vodom u omjeru 1:3, stavite to u prskalicu i protresite. Poprskajte nabore na odjeći i izravnajte rukama.
  • Iskoristite paru iz kuhala za vodu Kada voda zakuha, otvorite poklopac i držite izgužvani komad odjeće iznad pare, na udaljenosti od oko 20 centimetara.
  • Upalite sušilo za kosu I to može pomoći da brzopotezno izravnate poneki nabor na odjeći. Uključite ga na najvišu temperaturu i usmjerite prema naborima.
  • Para iz tuša je odlična Pustite toplu vodu na tušu i pobrinite se da se u kupaonici stvori para (zatvorite prozore i vrata). Zgužvanu odjeću stavite što bliže tušu, ali pazite da kapi vode ne dođu na nju. Ostavite tako nekoliko minuta. To možete napraviti i dok se tuširate, tako da iskoristite toplu vodu koja izlazi iz tuša.
  • Poslužite se mokrim ručnikom Stavite odjeću na ravnu površinu, kao što je daska za peglanje ili stol. Pokrijte velike nabore s mokrim ručnikom i snažno ga pritisnite rukama. Nakon toga ostavite odjeću da se osuši.
  • U perilici za rublje Stavite zgužvanu odjeću u perilicu i uključite program za sušenje, neka radi 15 minuta - to bi trebalo biti dovoljno. Ako su nabori veliki, u mašinu ubacite neku malu mokru tkaninu, npr. namočite čarapu i stavite unutra. Doza vlage tijekom sušenja olakšat će izravnavanje odjeće.
  • Poslužit će i vruće dno lonca Lonac zagrijte na štednjaku, ali najprije unutra stavite vodu. Kad se dovoljno zagrije, izlijte vodu i vrućim dnom pritisnite mjesta koja su zgužvana. Prije toga odjeću položite na radnu plohu u kuhinji i izravnajte rukama.
  • I kocke leda su korisne U perilicu za rublje stavite do pet komada zgužvane odjeće i ubacite dvije do tri kocke leda. Potom perilicu uključite na program za sušenje - na 10 minuta. Led stvara paru dok se topi koja je odlična za uklanjanje nabora, piše BrightSide.
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 84
VIDEO

Radno vrijeme za izbore: Evo kako danas rade trgovine
KAKO RADE TRGOVINE I ŠOPING CENTRI

Radno vrijeme za izbore: Evo kako danas rade trgovine

Neke trgovine danas neće raditi zbog parlamentarnih izbora. A ako ipak planirate ići u kupnju, dobro provjerite kada ćete ići jer većina prodavaonica ima skraćeno radno vrijeme

Nepristojne hotelske navike s kojima trebate odmah prestati
PRISTOJNO PONAŠANJE

Nepristojne hotelske navike s kojima trebate odmah prestati

Baš kao kod kuće, i hoteli imaju brojna pravila ponašanja, to je suživot te je bitno pokazati poštovanje prema osoblju, nisu oni ničije sluge. Stručnjak u hotelijerstvu podsjeća na pristojnost
Uz ovaj začin ćete brže skinuti kile - ako ga uzimate svaki dan
SIGURNO GA IMATE KOD KUĆE

Uz ovaj začin ćete brže skinuti kile - ako ga uzimate svaki dan

Istraživanje je otkrilo zanimljive činjenice o začinu koji je čest u kuhinji te ima specifičan okus. Može se konzumirati u slanim, ali i slatkim jelima, a odličan je zato ubrzava metabolizam