Ljubitelji čokolade bit će oduševljeni ovim finim kuglicama u kojima se miješaju okusi mliječne i crne čokolade, likera itd. A što je najbolje, nema pečenja niti kuhanja...
RECEPT
Čokoladni tartufi - ovaj desert gotov je za svega 20 minuta
Sastojci:
- 600 g na komadiće narezane mliječne čokolade
- 150 g grubo narezane čokolade za kuhanje
- 2 žlice glukoze
- 5 dl slatkog vrhnja
- 0,6 dl likera cassis
- 2 žlice maslaca
- 150 g šećera u prahu
- 100 g gorkog kakaa
- 150 g čokolade za kuhanje za ukras
Priprema:
Obje vrste čokolade, glukozu i slatko vrhnje otopite na pari. Maknite s vatre, pa pomiješajte liker i maslac. Smjesu prelijte na pladanj, pokrijte plastičnom folijom i stavite u hladnjak na jedan sat, dok se stvrdne. Iz ohlađene smjese oblikujte kuglice i ponovno ih stavite u hladnjak.
Šećer u prahu i kakao lagano izmiješajte. Čokoladu otopite u vodenoj kupki i ostavite nekoliko minuta da se ohladi. Tartufe najprije uvaljajte u čokoladi, a zatim u šećer i kakao.
Odaberi temu koju želiš pratiti
Primaj sve nove vijesti o temi i budi u tijeku