Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Dekoracija iz kućne radinosti: Originalni ukrasi su najljepši

Dekoracija iz kućne radinosti: Originalni ukrasi su najljepši
7

Inspiraciju za jedinstvene blagdanske ukrase pronađite u tutorialima i naučite kako napraviti kuglice od vune, žarulje ili CD-a, 3D pahuljice i šarene cupcakese

VIDEO

Ovih blagdana ukućane možete razveseliti unikatnim božićnim ukrasima u čijoj izradi mogu sudjelovati i najmlađi. U jedinstvenoj zabavi za cijelu obitelj možete sami napraviti božićni vijenac od starog papira, kuglice od vune ili 3D pahuljice. Inspiraciju možete pronaći u video tutorialima.

Kuglice od vune

Napuhnite balone različitih veličina tako da dobijete kuglice i omotajte ih konopcem vune. To je najteži dio posla i iziskuje strpljenje. Nakon toga pomiješajte vodu i lijepilo za drvo u omjeru 1:1 pa u to umočite dobivene kuglice. Kuglice istisnite tako da višak ljepila izađe, ostavite da se suše 24 sata i povremeno ih okrećite. Mješavinu ljepila i vode možete zamijeniti štirkom u koju ih namočite, pa tek kad se osuše našpricate lakom za kosu kako bi bile čvršće.

Kad se kuglice u potpunosti osuše odvojite balone iz njih, a ako da bi imale savršen oblik ponovno u njih stavite balone, napušite pa ih maknite. Ove jedinstvene kuglice odličan su dodatak blagdanskom stolu, a možete ih dodatno "začiniti" korištenjem vune u različitim nijansama.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Pogledajte video:

VIDEO

Božićni vijenac od stare knjige

Za izradu neobičnog vijenca potrebna je stara knjiga, klamerica, lijepilo, božićne kuglice i veliki karton. Iz knjige istrgnete papire, odrežete im nepravilne rubove i smotate ih u tuljac. Svaki vrh tuljca zaklamajte tako da se ne raspadne, pa potom na kartonu šestarom nacrtajte jedan veći krug i unutar njega jedna manji. Po njemu polijepite tuljce s time da vrh treba biti u središtu kruga. Nakon što ste popunili vanjski krug, isti postupak ponovite i na unutrašnjima sve dok ne ispunite praznine.

U središte vijenca zalijepite božićne kuglice ili ukrase po želji, a vanjske rubove kartona skratite škarama tako da ne vire iza starih papira.

Pogledajte video:

VIDEO

3D pahuljice

Omiljene ukrase iz djetinjstva, pahuljice možete napraviti u 3D varijanti. Za izradu ovih ukrasa treba vremena i strpljenja, a cijeli proces možete pronaći u trećem video tutorialu. Kroz korake i precizne upute naučit ćete kako se rade pahuljice koje privlače poglede, a mogu se osim na božićnu jelku staviti i na prozore.

Pogledajte video:

VIDEO

Kuglice od starih CD-a

U izradi disco kuglica za božićnu jelku potrebne su plastične kuglice, CD, škare i ljepilo. Najprije izrežite CD na manje komadiće i stavite kuglicu na čašu kako biste ih lakše polijepili. Nalijepite komadiće i maknete plastični vrh, unutra stavite vrpcu u boji koju želite i zatvorite kuglicu.

Pogledajte video:

VIDEO

Pingvini od žarulja

Uzmite staru žarulju i nacrtajte pingvina bojama za staklo. Najprije iscrtajte crni okvir, unutrašnjost ispunite bijelom bojom, a noge i kljun nacrtajte narančastom nijansom. Nakon što ste nacrtali željeni detalj, ostatak žarulje obojite u crno i oko vrha zavežite ukrasnu vrpcu.

Na isti način umjesto pingvina možete nacrtati Djeda Mraza, božićnu jelku, snjegoviće ili žarulje jednostavno ukrasiti šljokicama u raznim bojama.

Pogledajte video:

VIDEO

Cupcakes za božićnu jelku

Vrh kuglice obojite bijelom bojom za staklo i prije nego što se boja osuši, posipajte ju šljokicama. Nakon toga kuglicu zalijepite u kalup za cupcakese ili muffine i ostavite da se osuši. Kad se božićni ukras u potpunosti osušio, na vrh nalijepite plastičnu bobicu koju možete kupiti u cvjećari ili u trgovini. Zavežite ukrasnu vrpcu i vaši ukrasi spremni su za božićnu jelku.

Pogledajte video:

VIDEO

Perlice za blještave ukrase

Za blještave ukrase potrebne su kuglice od stiropora, perlice, pribadače i lijepilo. Na kuglice ljepilom nalijepite lance od perlica koji se mogu kupiti u hobby centrima, trgovinama i cvjećarnama. Boje i dimenzije vaš su izbor, a osim lančića u kuglicu možete utisnuti perlice koje ste prethodno nanizali na pribadaču.

Pogledajte video:

VIDEO
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati
KOJE SU OPTIMALNE DOZE?

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati

S obzirom na to da kakao sadrži visoku dozu magnezija, pozitivan učinak na san možete imati i od šalice toplog kakaa prije spavanja. U toj su kategoriji i indijski oraščići i bademi

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju
Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru