Obavijesti

Lifestyle

Komentari 153

Do koljena: Model čizama koji volimo još od 60-ih još se nosi

Do koljena: Model čizama koji volimo još od 60-ih još se nosi
1

Ako ste mislili da je sve ove sezone iznad koljena, prevarili ste se, ovaj klasik među zimskom obućom vlada i dalje, i vjerojatno će tako biti svake sezone jer svi vole dobru, staru eleganciju

VIDEO

Čizme do koljena preživjele su desetke godina promjena stila, danas ih obožavaju klasičarke, rokerice i najveće trendseterice i modne urednice, a popularnost duguju minicama.

Inače stilske uzdanice šezdesetih i sedamdesetih godina, čizme do koljena ove su sezone pokazale zube gležnjačama i modelima iznad koljena. Popularnost su stekle sa sve većim pokazivanjem nogu što se poklopilo s izumom minice britanske dizajnerice Mary Quant.

Street Style In Berlin - December 2016

Blok potpetice i dalje su u vrhu, kako i ne bi kad u njima možete biti cijeli dan bez po’ muke. Stiletto modele birat će klasičarke, a baršun je uvijek dobrodošao gost. Ne skrivajte traperice u njima jer idealne su za veste/haljine, kao i suknje.

Iako već svi znaju da čizme iznad koljena vladaju modnom scenom i ne namjeravaju skoro sići s trona, izgleda kako su njihove klasičnije “sestre” uspjele dobiti i svoj dio kolača. Odlično će izgledati s minicama i uskim suknjama do koljena, a opet pokazati i malo kože ili mrežaste najlonke koje odjednom nisu modni grijeh (kao na slici desno).

Crni kožnati modeli uvijek će biti poželjni, no ove sezone iz izloga nas pozdravljaju crvene, zelene, pa čak i žute čizme do koljena, a rokerice će obožavati one ukrašene lancima i zakovicama (naravno, u crnoj koži). Ljubiteljica čizama do koljena je i Kate Middleton, koja je oličenje elegancije - baš ono što i predstavljaju ove klasične čizme.

Ona svoje tamnosmeđe nosi na prljavoružičasti kaput i chic šeširić dostojan princeze, a modne blogerice su im dale novi život. U kombinaciji s trendi komadima, neobičnim materijalima, upečatljivim uzorcima i bojama čak će i “obične” čizme doći do izražaja, a nekada će samo imati sporednu ulogu i zaokružiti cijeli styling. Dobra je stvar što i dalje traju sniženja, pa najtraženije modele možete dobiti i upola jeftinije, a ako nabavite jednostavan model u tamnoj boji, moći ćete ga nositi sezonama.

Na vezanje, Prada, mytheresa.com, 875 eura

Bijele, H&M, 350 kn

Maslinaste, Zara, 199 kn (prije 299 kn)

Crne na petu, Tory Burch, outnet.com, 327 eura

Smeđe antilop, Mango, 499 kn (prije 699 kn)

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 153
VIDEO

Dnevni horoskop za utorak 16. travnja: Bik se mora dokazati, Lavovi briljiraju u komunikaciji
KOME ĆE SVANUTI, A KOME SMRKNUTI

Dnevni horoskop za utorak 16. travnja: Bik se mora dokazati, Lavovi briljiraju u komunikaciji

Pročitajte dnevni horoskop za utorak 16. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje

Ma, sigurno ste među njima...: 7 najljepših znakova Zodijaka
IMAJU 'ONO NEŠTO'

Ma, sigurno ste među njima...: 7 najljepših znakova Zodijaka

Astrologija nudi izuzetne uvide u naše osobnosti i potencijale, uključujući aspekte poput fizičke ljepote i šarma. Među prekrasnim horoskopskim znakovima postoji nekoliko onih koji se ističu posebnom ljepotom
Radno vrijeme trgovina na dan izbora 17. 4. - većina je skraćeno
KAKO RADE TRGOVINE I ŠOPING CENTRI

Radno vrijeme trgovina na dan izbora 17. 4. - većina je skraćeno

Neke trgovine sutra neće raditi zbog parlamentarnih izbora. A ako ipak planirate ići u kupnju, dobro provjerite kada ćete ići jer većina prodavaonica ima skraćeno radno vrijeme