Obavijesti

Lifestyle

Komentari 12

Dodatni kvadrati: Visinu doma dobro je iskoristiti za galeriju

Dodatni kvadrati: Visinu doma  dobro je iskoristiti za galeriju
1

Svaki prostor je drukčiji te galerija u njemu zahtijeva određenu konstrukciju i optimalan odabir materijala. Može biti oslonjena na zidove i stupove koji čine potkonstrukciju.

VIDEO

Sobe s povišenom galerijom sigurno su među najatraktivnijim elementima uređenja interijera jer prostoru daju poseban šarm i nikoga ne ostavljaju ravnodušnim. Takve sobe izgledaju drukčije od uobičajenog stambenog prostora, a opet moderno i funkcionalno.

Galerije se najčešće grade u potkrovlju, kućama za odmor ili sobama višim od standardne visine. Upravo je visina prostorije glavni kriterij za gradnju galerije. Također, bitna je i funkcija budućeg povišenog prostora. Ako dom nema odvojenu spavaću sobu, na galeriji se najčešće uređuje spavaonica s garderobom, ali može imati i druge namjene, kao što su mirni kutak za rad, biblioteka, dječja igraonica, TV sala ili prostor za bavljenje raznim hobijima. Imaju li dovoljno svjetla, neki na galeriji urede i mali zimski vrt.

Pomoću nje mogu se razdvojiti funkcionalne cjeline koje su u manjim stanovima obično ugurane u jednu prostoriju. Ona omogućuje stvaranje dodatnih dragocjenih kvadrata u manjim stanovima i vikendicama, ali treba voditi računa o svim potrebnim uvjetima prilikom njezine gradnje kako se ne bi pretvorila u uzidanu utvrdu koja guši prostor i čini ga vizualno manjim nego što doista jest.

Za gradnju galerije potrebna vam je visina stropa od barem četiri metra. Možda bi mogao proći i nešto niži strop ako će vam galerijski prostor služiti isključivo da na njega postavite madrac za spavanje. U tom slučaju dovoljan je minimum visine potrebne za smještanje kreveta i prilaza krevetu. Treba li vam novi prostor za rad, tada galerija mora biti dovoljno visoka da se možete na njoj uspraviti, a da ne udarite glavom o strop ili gredu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
496618235

Radni kutak na galeriji pruža odvojeno, izolirano mjesto gdje se u miru možete posvetiti poslu i poslovnim razgovorima. Prije gradnje obavezno se posavjetujte sa stručnjacima i statičarem. Svaki prostor je drukčiji te galerija u njemu zahtijeva određenu konstrukciju i optimalan odabir materijala od kojeg će se napraviti. Može biti oslonjena na zidove i stupove koji čine potkonstrukciju. U tom slučaju, prostor ispod galerije je slobodan, otvoren i može se koristiti za neku drugu namjenu.

Druga vrsta je galerija koja se uređuje iznad prostorije sa spuštenim stropom u odnosu na visinu plafona u ostatku stana ili kuće. Strop niže prostorije ovdje će poslužiti kao podni dio galerije, pa je samo potrebno sagraditi stepenice do gornjeg nivoa, opremiti galeriju i eventualno, ako je potrebno, montirati ogradu. 

Spavaća soba ispod krova Najčešće je dominantna prostorija s kuhinjom, blagovaonicom i dnevnim boravkom, dok za spavaću sobu nema mjesta. Rješenje može biti galerija u tavanskom prostoru.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Super trik kako ukloniti korov - jednostavan i prirodan recept
POMAŽE

Super trik kako ukloniti korov - jednostavan i prirodan recept

Ovaj trik pomaže kod korova koji izbija između pločica u dvorištu, ali i onog koji vam raste po vrtu. Kako se radi o prirodnom pripravku, postupak je potrebno ponoviti nekoliko puta

Dnevni horoskop za utorak 23. travnja: Biku će pasati samoća, a Vage dobiti radosnu vijest
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za utorak 23. travnja: Biku će pasati samoća, a Vage dobiti radosnu vijest

Pročitajte dnevni horoskop za utorak 23. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje
7 seksualnih grijeha: Ove stvari nemojte prakticirati ako želite imati dobar seksualni život
OTKRILI STRUČNJACI

7 seksualnih grijeha: Ove stvari nemojte prakticirati ako želite imati dobar seksualni život

Istraživanje je ukazalo na niz čimbenika koji rezultiraju seksualnim nezadovoljstvom, od nedostatka komunikacije te nedovoljnog znanja o seksualnom zdravlju i užitku