Obavijesti

Lifestyle

Komentari 12

Dreamoholic: Čarobni svijet snova i povratak u djetinjstvo

Dreamoholic: Čarobni svijet snova i povratak u djetinjstvo
5

Mirna Bučević prisjetila se djeteta u sebi kako bi sinove okružila ručno izvezenim predmetima te je sretna što njezini unikatni ukrasi Dreamoholic mame djeci osmijeh

VIDEO

Odraslima sitnice, a djeci najbolji prijatelji od kojih se teško odvajaju. To su dekorativni ukrasi koje s mnogo ljubavi izrađuje Zagrepčanka Mirna Bučević (35). A kad dobije fotografije mališana koji spavaju na njezinu jastuku ili grle njezin mjesec, zna da nije pogriješila što se upustila u ovaj hobi.

- Dreamoholic je mali izlet u svijet mašte, djetinjstva, topline, bliskosti... Sve što izradim unikatno je te u svaki ukras unesem mnogo energije i emocija - govori Mirna. Čaroban svijet snova otkrila je slučajno, kad je prvi put postala majka. Uz sinčića Bartula, danas osmogodišnjaka, prije sedam godina upijala je na internetu sve o kreiranju sitnica za djecu.

- Oduvijek me zanimao ručni rad. Još kao mala svašta sam izrađivala s mamom. Cijela moja obitelj je umjetnički nadarena. Volim misliti da je dio toga prirodno prešao na mene. Počela sam šivati sitne darove za mališane u obitelji te prijatelje, inspirirana slučajno kupljenom knjigom o izradi jedinstvenih sitnica i stvaranju materijalnih obiteljskih uspomena - prisjeća se. Iako joj nije išlo glatko u početku, nije odustala. Čak i kad je morala neprestano prekrajati. I danas nekad potroši trostruko više vremena na izradu jer se pomno brine o detaljima.

Kako sve stignem... Teško, ali uz potporu sa svih strana, osobito obitelji, uspijem izbalansirati producentski posao s hobijem. Veseli me šivanje, a kako će se sve dalje razvijati, vidjet ćemo. Vjerujem da je sve zapisano u zvijezdama

- Nisam znala šivati, a prema naravi sam nestrpljiva, što je loš spoj. Srećom pa sam uporna, a kad sam opuštena, nastaju najljepši komadi. Dio sam i nekoliko online zajednica prekrasnih talentiranih i inspirativnih žena koje su mi pomogle savjetima i ohrabrenjem. Nikad ne završavam ako nisam zadovoljna. Bez obzira na to što me često uvjeravaju da je dobro - smijući se govori Mirna, koja “kupi” inspiraciju od sinova Bartula i Gregora, životnih situacija, slikovnica... Kreativni dio promišljanja joj je najteži, ali ga i najviše voli. Sve ostalo je stvar vještine i rutine.

- Izrađujem sve ono što mi se svidi. Pokrivače, jastuke svih vrsta i oblika, girlande, male vrećice, podloške za jelo, torbice... Posebnije materijale većinom nabavljam preko interneta iz Amerike, Koreje, Japana, Australije... Pratim scenu proizvođača materijala, poznajem linije i dizajnere, a najviše volim kupovati od malih dizajnera iz kućne radinosti koji prodaju male količine. Ti materijali su vrlo posebni, ali i nezamislivo skupi pa kupujem tek ponekad. Neke bazične materijale kupujem u Zagrebu. Samouka sam, sve ručno šivam  strojem te vezem najrazličitije vrste bodova. No volim jednostavnost i uvijek mislim da je manje više - priča Mirna, kojoj se ime Dreamoholic nametnulo samo od sebe jer je opisuje do u detalja - veliki zanesenjak i još k tome uporna u toj svojoj zanesenosti. Lista čekanja kod nje je poduža (zbog toga je svima zahvalna što su strpljivi), i to samo zato što je ovo tek hobi koji ne želi komercijalizirati.

- Više od 15 godina bavim se videoprodukcijom i taj svijet je vrlo kreativan, tako da šivam u slobodno vrijeme kojeg i nemam previše. Kad me zatrpaju obveze, ponekad i želim dići ruke od toga hobija koji mi i nije osnovni izvor prihoda. Ali budi u meni neku nježniju osobu, a uz osmijeh djece do kojih stigne ono što napravim svojim umijećem, to mi je i više nego dovoljno - dodaje. Kad zaškripi s vremenom, pomognu joj i roditelji i sinovi koje osobito fascinira šivaća mašina.

- Nekad i njihov crtež izvezem na jastuku. Vole sudjelovati u izradi, sve ih zanima. Iako su možda već zasićeni mojim radovima, jako su ponosni na svoju mamu, a četverogodišnji Gregor mi često bude model na fotkama i to ga jako veseli - smijući se govori Mirna i zaključuje:

- Dreamoholic je više potreba za lijepim i jedinstvenim. Ne opterećujem se hoće li postati nešto više od hobija jer je isključivo odmor za dušu i odgovor na potrebu za kreativnošću i stvaranjem nečeg svojim rukama što je potreba svakog od nas. 

Preuzeto iz tjednika SuperMile - svake subote ekskluzivno uz 24sata!

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru
'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'
ŠOKANTNO OTKRIĆE

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'

Prema riječima muža, njezina mama ga je 'zavela' kad su imali 18 godina i živjeli u njihovoj kući. Od tada su imali nezaštićene spolne odnose barem jednom mjesečno