Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Izdavanje i slanje fiskalnih računa preko aplikacije Solo

Izdavanje i slanje fiskalnih računa preko aplikacije Solo
1

Inovativnosti, dizajn i poduzetništvo - Napiši, uredi, isprintaj, pošalji e-mailom ili poštom te uz hrvatsku aplikaciju Solo za jednu minutu naplati uslugu

VIDEO

Kao mali poduzetnik trebao sam nešto jednostavno za evidenciju poslovanja, a bilo mi je dosta izrade računa u Wordu pa je nastao Solo, govori Matija Matečić.

Solo je web aplikacija koja mikro i malim poduzetnicima na jednostavan način omogućuje izradu, ali i slanje fiskalnih računa i ponuda. 

- Uz nekoliko klikova s bilo kojeg računala u svijetu za jednu minutu vaš račun dolazi do kupca - objašnjava njegov tvorac Matečić.

Za pristup servisu dovoljni su računalo, veza s internetom i printer, a svi računi se automatski spremaju u PDF kako bi olakšali slanje putem e-maila ili arhiviranje. U samo godinu i pol, koliko je na tržištu, aplikacija je prikupila više od 1500 registriranih korisnika, a kako bi bili još uspješniji, potrebni su investitori.

- Šokiralo me što su reakcije bile odlične. Solo je odmah prihvaćen iako ljudi nisu mogli vjerovati da je nešto toliko kvalitetno besplatno - kazao je Matečić.

Korisnicima je dostupna besplatna osnovna usluga, paket Jabba, u kojem mogu izdavati do tri računa na mjesec sa svim funkcijama servisa. Naplatna usluga Solo stoji 49 kuna na mjesec i nudi sve opcije koje su potrebne maloj tvrtki za poslovanje.

- Solo nema ugovornu obvezu, što znači da ako ne želite produljiti plaćeni paket, uvijek se možete vratiti na besplatni te izdati do tri računa na mjesec - objašnjava osnivač.

Posljednjih 15 godina Matečić se bavio “custom made” web rješenjima, a 2007. s kolegom je predao zahtjev za otvaranje trgovačkog društva.

- Nije mi bila primarna ideja da živim od ovog, ali su me zanimanje i broj korisnika naveli da mu se potpuno posvetim - govori Matečić.

Nakon godinu i pol od predstavljanja aplikacije Solo razvili su i besplatni dodatak, API (aplikacijsko programsko sučelje), koje omogućuje povezivanje Solo-računa s programima, aplikacijama i web trgovinama.  

- To je korisno za sve tvrtke koje imaju web trgovine jer automatski mogu poslati kupcu račun a da ga ručno ne unose nakon svake obavljene kupnje - objašnjava. 

Osim novosti kao što je API, Solo pamti i rokove plaćanja računa i ponuda, a može slati račune na više e-mail adresa.

- On nije zamjena za fiskalne blagajne, računovodstveni softver i računovodstvo, kao ni zamjena za ERP, ali je zato praktičan za ubrzavanje i olakšavanje poslovanja jer mali poduzetnici više ne moraju trošiti vrijeme sastavljajući u Wordu ponude i račune fiskalizirajući ih te ih zatim tražiti po računalu - govori.

Kako bi svim zainteresiranim mogućim korisnicima objasnili prednosti i način korištenja, Matečić će sutra održati i besplatan webinar Solo računovodstvo. Webinar 30. rujna u 11 sati možete pratiti putem Google+, a možete ga gledati i na YouTubeu. 

- Na webinaru želim korisnicima u 30 minuta pokazati sve opcije ove aplikacije te ih naučiti kako u jednoj minuti izraditi i poslati račun - objašnjava Matečić.

Na webinaru će, dodaje, sudionici moći pitati sve što ih zanima, a jedan od njih dobit će i besplatnu licenciju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Super trik kako ukloniti korov - jednostavan i prirodan recept
POMAŽE

Super trik kako ukloniti korov - jednostavan i prirodan recept

Ovaj trik pomaže kod korova koji izbija između pločica u dvorištu, ali i onog koji vam raste po vrtu. Kako se radi o prirodnom pripravku, postupak je potrebno ponoviti nekoliko puta

Dnevni horoskop za utorak 23. travnja: Biku će pasati samoća, a Vage dobiti radosnu vijest
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za utorak 23. travnja: Biku će pasati samoća, a Vage dobiti radosnu vijest

Pročitajte dnevni horoskop za utorak 23. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje
Recept za domaći pelinkovac
PRIPREMA JE JEDNOSTAVNA

Recept za domaći pelinkovac

Tri žlice listova pelina i cvjetnih vrhova dobro usitnite i stavite u staklenu bocu. Prelijte jednom litrom crnog ili bijelog vina te umiješajte od 150 do 200 grama meda i dobro zatvorite