Obavijesti

Lifestyle

Komentari 22

Izradimo 240 tisuća kišobrana u godini i izvozimo u 8 zemalja

Izradimo 240 tisuća kišobrana u godini i izvozimo u 8 zemalja
1

Odgovor na recesiju: Hrvatski kišobrani, čije autorstvo potpisuju dizajneri Ivana Popović i Juraj Zigman, ludo se prodaju i otvaraju potrebna nova radna mjesta

VIDEO

Zamisao o “Hrvatskom kišobranu” koji kreiraju domaći dizajneri nastala je kao odgovor na stalne priče o recesiji. To je naša borba protiv sivila i depresije, kaže Marin Rogić, vlasnik tvrtke Tabacco iz Zaprešića. 

Projekt je pokrenuo 2010., a autorstvo “Hrvatski kišobrani” dosad potpisuju dizajneri Ivana Popović i Juraj Zigman. 

- U početku je trebalo puno živaca i hipoteka za pokretanje proizvodnje, možda ponajviše zbog našega tvrdoglavog pristupa da sve trebamo financirati sami. No kako se razvijalo poduzeće, tako su banke same dolazile s dobrim ponudama. Trenutačno nas banka prati u stopu i zadovoljni smo, a ove godine putem Hamaga dobili smo 50% sredstava za nastup na sajmovima u Milanu i Frankfurtu te za kupnju nekoliko strojeva u iznosu od 100.000 kuna - kaže naš sugovornik. 

Dodaje da u Hrvatskoj ima dovoljno poticajnih programa za poduzetnike te ih samo treba pratiti i javljati se redovito. Trenutačni kapacitet proizvodnje je oko 240.000 kišobrana na godinu, što može iznijeti 30-ak zaposlenih radnika, kaže Rogić. A prostora za širenje posla itekako ima. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Velik dio ide u izvoz u BiH, Srbiju, Italiju, Austriju, Poljsku, Slovačku, Češku i Mađarsku. Zanimljiv je podatak da bi jedan ozbiljan ugovor s nekom ozbiljnijom talijanskom kućom preko noći mogao zaposliti stotinjak ljudi. Zamislite što to znači u europskim okvirima, gdje jedna malo veća kuća za prodaju brendiranih dječjih kišobrana na svojoj stranici piše da na godinu prodaju oko šest milijuna kineskih kišobrana - zaključuje naš sugovornik na pitanje o tome koliko je tržište kišobrana perspektivno.

Nina Đurđević/Pixsell

To nije običan kišobran, uz ovaj se nećete izgubiti u Zagrebu

Iako ideja kišobrana s printom zvuči jednostavno, trebala su tri mjeseca da se ostvari. Puno je truda uloženo da bi bio čvrst i mogao izdržati na jačem vjetru. Ručka je od drva te može biti u šest boja, ali i klasična metalna. Žice su od fiberglasa i maksimalno su savitljive, a to se postiglo “zglobovima” koji onemogućavaju da vjetar preokrene kišobran. 

- Vjerujemo da je naš kišobran gotovo neuništiv - kaže Suzana Mišić, koja je s kolegom Hrvojem Grafom osmislila novi zagrebački suvenir: kišobran s kartom užeg središta Zagreba otisnutom na unutrašnjosti kojem su dali ime Hura Bura.

Njeguje se poslovanje na etičkim i moralnim osnovama

Zagovaratelj sam ideje poslovanja na etičkim i moralnim osnovama. Motiv i inspiracija dolaze iz prirode, gdje sva živa bića pokazuju kako treba raditi, tj. uzimaju onoliko koliko je potrebno, a ne više od toga, što bi trebao biti motiv svakog poduzetnika 21. stoljeća, kaže Rogić.

Natječaji s ugovorima 

Za kabanice ima prostora za zapošljavanje, a natječaj za šivačice kabanica je stalno otvoren. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 22
VIDEO

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju
OČARAT ĆE VAS

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju

Jedan od njih je Lav. On zrači samopouzdanjem i unutar i izvan spavaće sobe. Magnetskom karizmom i energijom osvaja partnera razigranim i avanturističkim duhom

Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete
LIJEPE BOJE

Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete

Izborna večer inspirirala je naše dame u politici da biraju boje, kako bi se istaknule u moru muškaraca koji su birali tamno odijelo i košulju. Donosimo zanimljive modne kombinacije političara
'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'
'SVE SAM OTKAZALA'

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'

'Dva dana prije vjenčanja, dok sam finalizirala narudžbe za proslavu, na njegovom telefonu naišla sam na pretinac imena 'Sunshine'. Osjećala sam mučninu dok sam ga otvarala'